Nuo 2009-ųjų „Barcelona“ rankininkų žaidimui vadovavusio 53-ejų specialisto sutartis turėjo galioti dar metus, tačiau klubas pasiekė susitarimą dėl ankstesnio jos nutraukimo, praneša „Mundo Deportivo“.

Įdomu, jog būtent J. Laporta paskyrė X. Pascualį į pareigas savo pirmosios kadencijos metu.

Per daugiau nei dešimtmetį pastarasis padėjo „Barcelona“ rankinio aikštėse iškovoti 59 titulus, įskaitant du EHF Čempionų lygos trofėjus 2011 ir 2015 metais.

Praėjusiame sezone rankininkai buvo viena sėkmingiausių klubo komandų tarptautinėje arenoje. „Barca“ suklupo tik Čempionų lygos finale, kuris dėl pandemijos buvo sužaistas praėjusį gruodį, kai kiek netikėtai nusileido Kylio THW (Vokietija).

Palyginimui, europiniu titulu katalonų gerbėjus pernai pradžiugino tik salės futbolininkai, triumfavę analogiškame UEFA Čempionų lygos turnyre.

Lionelis Messi ir kitos „Barcelona“ futbolo žvaigždės iš Čempionų lygos iškrito ketvirtfinalyje, o krepšininkai nebaigė sezono dėl pandemijos nutraukus Eurolygos kovas.

Šiame rankinio Čempionų lygos sezone pralaimėjimų dar nepatyrę X. Pascualio auklėtiniai ketvirtfinalyje gegužės 12 ir 20 dienomis susitiks su Bresto „Meškov“ (Baltarusija) klubu.

X. Pascualį pakeisti turėtų Hanoverio TSV (Vokietija) dabar treniruojantis tautietis Antonio Carlosas Ortega. Skelbiama, kad dėl savo pareigų ramus negali būti ir „Barcelona“ rankinio sekcijos vadovas Davidas Barrufetas.

Įdomu, jog praeityje katalonų klube dirbo du specialistai vienodu vardu ir pavarde. „Barcelona“ krepšininkus 2008-2016 metais treniravo dabartinis Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) klubo vairininkas Xavi Pascualis. Pastarojo karjera „Barcoje“ prasidėjo dar anksčiau – 2004-aisiais, kuomet jis tapo dublerių komandos treneriu.

Šarūnas Jasikevičius (dešinėje), Xavi Pascualis (Foto: "Barcelona")

Dabar „Barcelona“ krepšininkams diriguoja Šarūnas Jasikevičius, jau nuvedęs juos į gegužės pabaigoje vyksiantį Eurolygos finalo ketvertą. Ketvirtfinalyje lietuvio auklėtiniai palaužė būtent X. Pascualio dabartinę ekipą.

Primename, kad J. Laporta jau ėmėsi permainų krepšinio sekcijoje, praėjusį mėnesį jos vadovu vietoje Nacho Rodriguezo paskyręs kitą klubo legendą Juaną Carlosą Navarro.

Tiesa, X. Pascualis taps pirmuoju treneriu, netekusiu darbo J. Laportai grįžus į prezidento pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)