Kaip skelbia Suomijos žiniasklaida, IIHF viceprezidentas Kalervo Kummola organizacijos posėdyje išsakė griežtą nuomonę dėl padėties Baltarusijoje. Šioje šalyje 2021-aisiais suplanuota rengti dalį pasaulio elito ledo ritulio čempionato kovų, tačiau jau dabar šaltiniai federacijoje prabilo, kad baltarusiai tokios teisės gali netekti.

„Mes kalbėjomės su Baltarusijos atstovu. Jis bandė pabrėžti, kad politikos nedera maišyti su sportu. Mūsų požiūriai šiuo klausimu visiškai nesutapo“, – griežtai pareiškė K. Kummola.

Anot is.fi, IIHF prezidentas Rene Faselis kol kas prašo neskubėti ir palaukti dvi savaites stebint, ar pasikeis situacija šalyje.

Pasaulio ledo ritulio čempionatą kitų metų gegužės 21 – birželio 6 dienomis Baltarusijos sostinė Minskas turi rengti kartu su Latvijos sostine Ryga.

Ledo ritulys yra mėgstamiausia Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos sporto šaka. Skandalingai savaitgalį perrinktas šalies diktatorius pats žaidžia savo suburtoje ledo ritulio komandoje, nuolat lankosi varžybose.

Delfi primena, kad Baltarusijos valdžiai pirmadienį paskelbus, jog prezidentas A. Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai, šalyje kilo krauju ir suėmimais pasibaigusios protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą.

Kaip jau rašėme, su protestuotojais kovojanti Baltarusijos valdžia pati sustabdė savo šalies futbolo čempionatą, kuris buvo rengiamas net ir koronaviruso pandemijos akivaizdoje.

Baltarusijoje pasaulio ledo ritulio pirmenybės jau yra vykusios 2014-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)