Sportininkas įtaria, kad tai tiesiog klaida, nes Daluzyan yra Armėnijos sunkiaatletės Melanie pavardė, o pastaroji dėl dopingo vartojimo buvo suspenduota praėjusių metų pabaigoje.

„Kai prieš septynerius metus lipau ant pakylos atsiimti Lietuvai iškovoto olimpinio medalio, tai buvo įrodymas sau, kad viską galima pasiekti sunkiu, sąžiningu darbu, disciplina bei užsispyrimu. Man taip atrodė tada ir atrodo dabar, apie tai aš daug metų pasakoju jauniesiems sportininkams. Vis dėlto turiu pranešti, jog sulaukiau laiško iš Lozanos. Jame rašoma, kad esu įtariamas neleistinos medžiagos vartojimu 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse. Nors gauto laiško turinį lydi netikslumai, o visą situaciją – sutapimai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė J. Šuklinas.

Kaip praneša J. Šuklinas, Tarptautinės tyrimų agentūros jam dedikuotame laiške įrašyta Daluzyan pavardė reiškia, kad laiškas turėjo pasiekti ne jį, o Armėnijos sunkiaatletę.

„Šią klaidą būtų galima nurašyti žmogiškajam faktoriui, tačiau kai kalba pasisuka apie maksimalaus preciziškumo ir tikslumo reikalaujančius tyrimus (bei jų pasekmes), tokios klaidos verčia sunerimti. Sunkiasvorė iš Armėnijos taip pat dalyvavo 2012 m. Londono olimpinėse varžybose, o 2018 gruodžio 23 d., buvo suspenduota už neleistinų medžiagų vartojimą. Dėl šios klaidos jau kreipėmės į TTA. Dopingo kontrolę praėjau prieš olimpines žaidynės ir iš karto po jos (ir po mėnesio gavau atsakymą, kad rezultatas – neigiamas), per visą savo karjerą esu tikrintas daugiau nei 70 kartų. Visi tyrimai taip pat buvo neigiami“, – rašė Londono olimpinių žaidynių vicečempionas J. Šuklinas.

Į politiką perėjęs ir Visagino meru siekiantis tapti buvęs tituluotas sportininkas mano, kad tai gali būtų susiję su artėjančiais savivaldos rinkimais. Jis ketina aiškintis šią situaciją ir įrodyti teisybę.

Jevgenijaus Šuklino "Facebook" paskyra

„2016 metais baigiau savo sportinę karjerą, o Londone iškovotas sidabro medalis skaičiuoja septintus metus. Vis dėlto kyla klausimas: kodėl būtent dabar sulaukiau minėtų įtarimų, likus 1 mėn. iki savivaldybių ir merų rinkimų? Labai apmaudu, kad sportas vis dažniau tampa politinių kovų įrankiu. Visos savo sportinės karjeros ir visuomeninės veiklos metu žaidžiau pagal taisykles. Todėl atsakingai pareiškiu, kad niekada nevartojau jokių neleistinų medžiagų, kurios pažeistų ne tik sąžiningo sporto principą, bet ir mestų šešėlį Lietuvos sportui. Pažadu, kad imsimės visų įmanomų priemonių šiai situacijai išsiaiškinti. Bendradarbiausime su laboratorija Lozanoje tam, kad kartu rastume tiesą. Jei nutiks taip, kad prireiktų ginti savo ir Lietuvos garbę, ginsime ją disciplinėje komisijoje ir arbitraže. Jaučiu, kad tai kol kas bus sunkiausia mano kova, bet tikiu, kad tiesa laimės“, – rašė J. Šuklinas.

Įdomu tai, kad gautame laiške, kurį paviešino pats J. Šuklinas, yra nurodytas Lietuvos nacionalinis olimpinis komitetas, lietuvio akreditacijos numeris. Draudžiama medžiaga yra anabolinis steroidas dehidrochlormetiltestosteronas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)