Atnaujintoje Kauno sporto halėje vyksiančiame turnyre L. Urbonavičius-Kapitonas Lietuva (13-1-0) susikaus su patyrusiu Lenkijos mišrių kovos menų atstovu Arkadiuszu Jedraczka (8-17-0).

„Tai man bus puiki patirtis po trejų metų „išbėgti į aikštelę“. Norisi prasijudėti. Ši kova taps generaline repeticija prieš debiutą „Bellator“ organizacijoje“, – nusišypsojo L. Urbonavičius.

Paskutinį kartą „Vale Tudo MMA“ kovotojas profesionalų narve kovėsi 2019-ųjų gruodį, kuomet „Ares FC 1“ turnyre teisėjų sprendimu įveikė Ildemarą Alcantarą.

„Jaudulys, žinoma, yra, tačiau pastebėjau, kad bėgant metams pradėjau kiek ramiau į viską žiūrėti, – sakė 34-erių kovotojas. – Jaunystėje tikrai kur kas stipriau degdavau. Patirtis savo duoda. Taip, suprantu, kad nesu kovojęs trejus metus, bet puikiai save pažįstu, žinau savo lygį, todėl pasitikėjimo savimi tikrai netrūksta. Treniravausi kiekvieną dieną, jaučiu, kad lašas po lašo pasitikėjimas tik auga. Prieš šią kovą jaučiuosi labai tvirtai“.

Nors nedalyvavo profesionalų turnyruose, tačiau patirties L. Urbonavičius spėjo pasisemti mėgėjų turnyruose – tapo Lietuvos „Muay Thai“ čempionu.

„Dabar narve būsiu brandesnis, – teigė L. Urbonavičius. – Per tuos metus patobulėjau stovėsenoje. Tikrai čia jaučiuosi kur kas tvirčiau. Tobulinau save srityse, kuriose, atrodė, kad reikia tobulėti. Tikrai veltui laiko neleidau. Juk žinojau, kad sugrįšiu, suvokiau, kad sugrįžti privalau geresnis negu buvau. Pažiūrėsime, kaip viskas atrodys.“

Visus tuos trejus metus kovotojas dirbo su treneriais Alfredu Lifšicu, Artemijumi Sitenkovu bei Augustinu Šalkausku. Į „Vale Tudo Akademiją“ neretai susirenka Lietuvos MMA elito atstovai, kurie vienas kitam padeda ir dalijasi patirtimi bendrose treniruotėse.

„Lietuvoje tikrai turime gerų kovotojų, tačiau visi jie yra išsibarstę per skirtingus klubus, todėl stengiamės susirinkti į vieną krūvą, kad galėtume virti viename katile ir tobulėti, – sakė kovotojas. – Svarbiausia suvokti, kad tokiose treniruotėse reikia dirbti protingai. Niekam traumos nereikalingos. Mes dirbame stipriai, bet tikrai nehardcore'nam – čia nebūna varžybinių smūgių. Kartais pasmūgiuojame stipriau, kai atrodo, jei rankos nepakelsi, gali ir parkristi. Bet saugome vienas kitą. Juk puikiai suprantame, kad mūsų kelyje svarbiausia yra sveikata ir ilgaamžiškumas. Gali stipriai treniruotis, stipriai smūgiuoti, bet kam reikia tą galvą daužyti per treniruotę? Koks tuomet žengsi į narvą? Į kovą turi žengti sveikas ir nesusidėvėjęs.“

Paklaustas, ką žino apie būsimą priešininką, L. Urbonavičius pasidžiaugė, kad jau pavyko atlikti analizę.

„Yra kovotojų, kurie anksčiau ir dabar sako, kad visiškai nesidomi savo priešininku. Jie šį darbą palieka treneriams. Man taip nesigauna. Mano manymu, visada yra geriau viską pamatyti pačiam, – sakė L. Urbonavičius. – Reikia būti pasirengusiam staigmenoms iš anksto. Jau dabar žinau, kokios yra jo stipriosios pusės, žinau silpnąsias.“

L. Urbonavičius prisipažino neradęs, kuo galėtų narve nustebinti A. Jedraczka.

„Ypatingų ginklų nepastebėjau, – pabrėžė kovotojas. – Mačiau, kad jis smūgiuoja, mačiau, kad gali imtyniauti. Džiugu, kad žmogus yra rimtai kovojantis. Bet aš būsiu pasiruošęs rimtai kovai,“

Priminsime, kad „UTMA Winter Edition“ organizatoriai žada intriguojančias ir bekompromises kovas. Oficialiai jau yra skelbiama ir apie Deivydo Danylos kovą su Habybu iš Ukrainos.

Kam nepavyks pamatyti reginio gyvai Kauno sporto halėje, galės tai padaryti nuotoliniu būdų prie savo kompiuterių ar TV ekrano, nes turnyras bus transliuojamas portale Delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją