Jau anksčiau buvo aišku, kad Tokijo olimpinėse žaidynėse vienvietę irkluos Rio de Žaneiro žaidynių prizininkas Mindaugas Griškonis, moterų porinę dvivietę – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė, pirmadienį paaiškėjo, kad vyrų porine dviviete olimpinėse žaidynėse varžysis Saulius Ritter ir Aurimas Adomavičius.

Atrankos į vyrų dvivietę procesas prasidėjo po to, kai paaiškėjo, kad Rio sidabru sublizgėjusiam M. Griškonio ir S. Ritter duetui nesiseka siekti aukštų rezultatų tarptautinėse varžybose, o vyrų porinė keturvietė liko be kelialapio į žaidynes. Dėl vietų dvivietėje kovojo penki sportininkai: S. Ritter, A.Adomavičius, Rolandas Maščinskas, Dovydas Nemeravičius ir Dominykas Jančionis.

„Buvo daug keitimų, daug bandymų ir eksperimentų treniruočių procese“, – sakė Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Keblys. – Stebėjome įvairiausius variantus. Per pusantros savaitės išryškėjo galimų vyrų komandų kontūrai“.

Ryškiausiomis įgulomis tapo D. Jančionis su D. Nemeravičiumi ir A. Adomavičius su S. Ritter.

„Turėjome tris atrankinius startus, – pasakojo K.Keblys. – Pirmajame S. Ritter startavo su R. Maščinsku. Jie tikrai labai gerai atrodė treniruotėse, bet įgula nebaigė distancijos atrankiniame plaukime. Vėliau S. Ritter irklavo kartu su A. Adomavičiumi. Du atrankiniai plaukimai parodė, kad šiai dienai tai yra greičiausia įgula. Džiugina ir jų rodomas rezultatas, turint omenyje, kad sportininkai komanda tapo neseniai“.

Vienoje porinėje dvivietėje S. Ritter ir A. Adomavičius sėdėjo 2017-aisiais, vėliau yra tekę irkluoti kartu ir porinę keturvietę. A. Adomavičiui tai bus antrosios olimpinės žaidynės – Rio de Žaneire jis startavo su porine keturviete, S. Ritter – trečiosios.

„Iki Tokijo olimpinių žaidynių liko vos mėnuo, todėl įtampos atrankos procese tikrai netrūko, – sakė S.Ritter. – Mes, nauja komanda, turėsime mėnesį susiirkluoti ir tinkamai pasirengti svarbiausiems startams. Tačiau žinau, kad sugebėsime pasiekti geriausias savo sportines formas“.

Kad jaudulio atrankos procese buvo, neslėpė ir A. Adomavičius. „Šiais metais man – tai jau antroji atranka. Su keturviete nepavyko iškovoti kelialapio į Tokiją, sėdome į dvivietes. Jauduliuko buvo, – šypsojosi A. Adomavičius. – Džiaugiuosi, kad atsipirko visos mano stovyklos ir sunkus darbas jose. Dabar bandysime kuo geriausiai pasirodyti olimpinėse žaidynėse“.

Sportininkai neslėpė, kad laukia dar nemažai darbo treniruotėse.

„Aš ir pats turiu mažiau patirties valtyje sėdėti „už nugaros“, todėl reikės rinkti kilometrus tam, kad geriau pajausčiau Aurimą, o ne tik stebėčiau. Privalau Aurimui suteikti daugiau laisvės valtyje. Tikiu, kad susitvarkysime, viską išspręsime. Nemanau, kad nusileidžiame savo fiziniu pasirengimu kitoms pasaulio porinėms dvivietėms, o laiko nugludinti techninius dalykus tikrai pakaks“, – sakė S. Ritter.

A. Adomavičius neatmetė eksperimento apsikeisti vietomis valtyje tikimybės.

„Porą treniruočių tikrai tam skirsime. Pažiūrėsime, kaip seksis, – sakė irkluotojas. – Ir dar reikės tempą pakelti, kad rezultatas būtų geresnis. Apie olimpinį medalį svajojau jau Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Nepavyko. Tikiuosi ir dedu visas viltis, kad dabar pavyks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)