Lietuva dar tokio lygio čempionato neturėjo. Prielaidas surengti tokį čempionatą Lietuvoje suteikė puikūs Lietuvos dviratininkų rezultatai ir labai aukštos kokybės dviračių trekas Panevėžyje, kai kuriais vertinimais patenkantis tarp penkių geriausių pasaulyje“, – pristatydamas čempionatą sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis.

Pasak jo, dar vieną prielaidą suteikė 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui parengta infrastruktūra, prie kurios daugiausia prisidėjo Panevėžio miestas.

Panevėžys tikrai gali svetingai priimti tuos 600—650 svečių iš užsienio, kurie atvyks į treko čempionatą“, – sakė R.Bakutis.

Esamą padėtį, organizacinę struktūrą, projektus ir klausimus, kurias reikia spręsti operatyviausiai, pristatė „Eurotrack 2012“ organizacinio komiteto vadovas Eugenijus Ivanauskas. Jis taip pat pristatė patikslintą lėšų, kurių reikės kokybiškai surengti čempionatą, poreikį.

„Vyriausybinė darbo grupė pritarė mūsų sudarytiems pasirengimo ir vykdymo projektams. Taip pat susidėliojome darbo prioritetus, tokius kaip galutinio biudžeto suformavimas, televizijos transliacijų grafikai, viešojo saugumo užtikrinimas“, – sakė E.Ivanauskas.

Posėdyje be organizatorių dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos, Kūno kultūros ir sporto departamento, Užsienio reikalų ministerijos, Vyriausybės, Panevėžio miesto savivaldybės ir „Cido“ arenos, kurioje vyks čempionatas, atstovai.

„Eurotrack 2012“ vyks spalio 19—21 dienomis Panevėžyje. Tikimasi, kad į Europos stipriausių treko meistrų varžybas atvyks būrys olimpinių ir pasaulio čempionų – iš viso apie 250 dviratininkų.

Kitas vyriausybinės darbo grupės posėdis numatytas balandžio antroje pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją