32-ejų metų lietuvis Europos pirmenybių finale 2000 m distanciją įveikė per 6 min. 50,68 sek. Čempionu tapo norvegas Kjetilas Borchas (6 min. 49,95 sek.). Bronza atiteko šveicarui Romanui Roeoesliui (6.52,06).

„Sidabro medalis man yra labai malonus, nes sezono pradžia buvo labai sudėtinga. Sezono pradžioje treniravausi keturvietėje valtyje, todėl pereiti prie vienvietės buvo labai sudėtinga. Skiriasi valčių greičiai, technika. Džiaugiuosi, kad pavyko, kaip sakoma – „pramušti“. Tikiuosi, kad su šia gera nuotaika galėsiu tęsti pasiruošimą pasaulio čempionatui“, – sugrįžęs į Lietuvą kalbėjo M. Griškonis.

Sportininkas visos distancijos metu atkakliai kovojo dėl aukso medalio su K. Borchu, bet paskutinėje distancijos dalyje į priekį išsiveržė ir nedidelį pranašumą išsaugojo norvegas.

„Pritrūko staigumo, greičio. Norvegas buvo aštresnis, greitesnis finiše, jo sprogstamoji jėga buvo didesnė. Dėl to jam nusileidau, nors dieną prieš tai buvau jį aplenkęs. Šiek tiek apmaudu. Finale prieš startą galvojau tik apie pergalę“, – teigė Lietuvos irkluotojas.

M. Griškonis yra 2009, 2011 ir 2012 metų Europos čempionas, 2007 ir 2016 metais iškovojo sidabro, o 2014 metais – bronzos medalius. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse porinę dvivietę su Sauliumi Ritteriu irklavęs M. Griškonis iškovojo sidabro medalį.

Pats irkluotojas dar nėra tikras, ar planetos pirmenybėse irkluos vienvietę, tačiau prisipažino, kad ši valčių klasė jam yra maloniausia.

„Šie metai yra labai permainingi ir dažnai mes migruojame tarp valčių. Gal ir gerai, kad galime eksperimentuoti, nes kitąmet jau lauks kova dėl kelialapių į olimpines žaidynes ir turėsime suformuoti pačias stipriausias įgulas, – pasakojo M. Griškonis. – Vienvietė valtis man yra maloniausia, nes čia esi nuo nieko nepriklausomas ir atsakai pats už save. Tuo pačiu ši rungtis yra pati sunkiausia. Komandoje irkluoti yra kiek lengviau“.

Šiais metais pasaulio pirmenybės vyks praėjus vos mėnesiui nuo Europos čempionato, todėl tiek laiko išlaikyti gerą sportinę formą yra sudėtinga.

„Man tai nėra labai paranku, nes aukštą formą išlaikyti visą mėnesį yra sudėtinga, bet sąlygos visiems bus vienodos. Pasaulio čempionate prisijungs keletas labai stiprių varžovų, bet tikiuosi, kad per mėnesį pavyks dar labiau pagerinti savo formą ir pasirodyti kuo geriau“, – pabrėžė M. Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)