24-erių panevėžietis 100 m plaukimo krūtine distanciją įveikė per 59,31 sek.

Ketvirtą kartą iš eilės šioje rungtyje nugalėjo pasaulio rekordininkas iš Jungtinės Karalystės Adamas Peaty (57,66 sek.), 0,44 sek. aplenkęs olandą Arno Kammingą bei 0,92 sek. – tautietį Jamesą Wilby.

Ketvirtas liko tituluotas trumpo (25 m) baseino specialistas iš Baltarusijos Ilja Šymanovičius, penkta buvo kylanti Italijos žvaigždė Nicolo Martinenghi.

Lietuviui įkandin finišavo dar vienas italas Alessandro Pinzuti bei turkas Berkay Oemeras Oegretiras.

Būtent šiuos varžovus A. Šidlauskas lenkė ir įpusėjus distancijai, kuomet taip pat laikėsi šeštas (27,70 sek.).

Europos čempionato 100 m plaukimo krūtine finalo rezultatai

Pirmadienį pusfinalyje, kuriame užėmė aštuntą vietą, lietuvis buvo vos viena šimtąja sekundės dalimi greitesnis, o atrankos varžybose jo fiksuotas laikas – 59,54 sek.

Praėjusiame Europos čempionate, prieš trejus metus vykusiame Glazge (Jungtinė Karalystė), trenerės Inos Paipelienės auklėtinis taip pat buvo šeštas.

Asmeninis A. Šidlausko rekordas šioje rungtyje – 59,12 sek., jis jau yra įvykdęs Tokijo olimpinį normatyvą. Plaukimo krūtine specialistas Budapešte dar startuos 50 ir 200 m nuotoliuose.

(iš kairės) Arno Kamminga, Adamas Peaty, Jamesas Wilby

Antradienio vakarinėje plaukimų sesijoje grūmėsi ir Kotryna Teterevkova, rytinėse atrankos varžybose dramatiškai patekusi į tos pačios rungties moterų pusfinalį.

19-metė vilnietė šįkart finišavo per 1 min. 7,36 sek., tarp 16 konkurenčių užėmė 14-ą poziciją ir į finalą nepateko.

Didžiausią spartą pademonstravo švedė Sophie Hansson (1 min. 5,69 sek.), o kartu su ja į geriausių aštuonetą įsispraudė dvi Jefimovos: tituluota veteranė Julija iš Rusijos (1 min. 6,24 sek., 4-a vieta) bei vos 14-os sulaukusi debiutantė Eneli iš Estijos (1 min. 6,47 sek., 7-a vieta).

Atrankoje distanciją per 1 min. 8,09 sek. įveikusi K. Teterevkova dėl paskutinės vietos pusfinalyje turėjo rungtis papildomame plaukime su identišką rezultatą fiksavusia Maria Romanjuk iš Estijos.

Lietuvė išaugino tempą, pagerino asmeninį rekordą (1 min. 7,33 sek.) ir aplenkė varžovę 0,35 sek. Iki olimpinių žaidynių normatyvo jai pritrūko 0,26 sek.

Europos pirmenybėse K. Teterevkova dar pasirodys 50 ir 200 m plaukimo krūtine rungtyse.

Primename, kad Vengrijos sostinėje varžosi 12 Lietuvos plaukikų. Pirmadienį pirmąjį apdovanojimą iškovojo rinktinės lyderis Danas Rapšys, užėmęs trečią vietą 400 m plaukime laisvu stiliumi.

Europos čempionatas tęsis iki sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)