Įspūdingą išėjimą į ringą su visa grupe „Spartos Gym“ kovotojų, gyvu dainos atlikimu ir marškinėliais Remigijaus Morkevičiaus atminimui aptemdė jau pirmosios trys kovos su Th. Bridgewateriu minutės.

Fiziškai itin gerai pasirengęs olandas spaudė lietuvį ringe ir keli jo smūgiai pasiekė tikslą. Kiek atsigavęs antrame raunde S. Maslobojevas mėgino lyginti kovą, tačiau olandas keliu pasiuntė jį į nokdauną. Tokia netikėta kovos eiga nežadėjo nieko gero ringo šeimininkui.

Laimei, Kuvalda surado savyje jėgų ir trečiajame raunde išplėšė papildomas tris minutes, per kurias sugebėjo įveikti galingą varžovą. Po pergalės S. Maslobojevas prisipažino, kad nesijaučia gerai – dėl tokio pasirodymo kalta įtampa.

„Ant savo kupros užsiverčiau per daug dalykų. Norėjau parodyti geriausią šou, priminti Remygą (tragiškai žuvusį kovotoją Remigijų Morkevičių – DELFI). Jaučiau palaikymą ir energiją, nenorėjau apvilti žmonių. Ta įtampa trukdė, buvau susikaustęs. Lietuvoje visuomet gera kovoti, bet įtampa yra didžiausia, nes negali nuvilti žmonių“, – kalbėjo jis.

– Ar tik įtampa lėmė tokią sunkią pergalę?

– Būna atvažiuoja į sparingus pas mus iš kitų šalių kovotojai, tuomet žaidi su jais kaip su vaikais, o čia išeini ir atrodo lyg plytos prie rankų ir kojų būtų pririštos, nesupranti kas vyksta. Ne pirmi metai kovoju, bet įtampa jaučiasi.

Be to, padariau nemažą pertrauką – paskutinį kartą prieš 4 mėnesius kovojau. Turėjau dar kovoti, bet kai šonkauliai lūžo, padarėme priverstines atostogas. Nesigavo apšilti kojas prieš šį turnyrą. Atsiprašau tų, kuriuos nuvyliau, bet stengiausi iš visos širdies.

– Ar prieš dvikovą išanalizavote varžovą? Gal jis nustebino?

– Juokingai skamba, bet pažiūrėjau vieną varžovo kovą ir man to užteko. Tai trenerio darbas – paklausiau trenerio, kaip kovoti ir jis pasakė tą patį, ką pats pamačiau. Olando pavojingi nestandartiniai smūgiai, eina tokiais malūnais, šokinėja, muša. Nestandartinis kovotojas, iš šono nelabai gražu žiūrėti, bet blogo smūgio nėra. Jei smūgis priverčia žmogų atsigulti ant grindų, tai geras smūgis.

Žinau, kad reikėjo prisilaikyti. Norėjau labiau eiti į priekį, rodyti iniciatyvą, bet praleidau kvailus smūgius. Tas varžovo kelis nuslydo rikošetu. Tokie rikošetai nuo pirštinės daug žalos nepadaro, o kelis – grynas kaulas, praslydo, tai ir priklaupiau ringe. Ačiū Dievui, kad neilgam.

– Iš kur radote jėgų tęsti kovą?

– Ačiū žmonėms, nes čia yra palaikymas, energija, antras mano kvėpavimas. Nežinau, ką darysiu, kai baigsiu karjerą. Be viso šito. Tai narkotikas, kurį turiu vartoti mažiausiai dukart per metus.

– Ar tai viena sunkiausių jūsų kovų?

– Gal ne pati sunkiausia. Buvo tokių kovų, kur žinojau – esu stipresnis, vikresnis ir turiu laimėti, bet pralaimėjau tik todėl, kad sukaustė įtampa. Norisi parodyti, kad esame maža, bet kovinga tauta. Kartais tai pakiša koją.

Reikia daugiau kovoti. Kas mėnesį po kovą, kad turėtum ritmą. Pas mus nėra Lietuvoje daug treniruočių dvikovų partnerių. Sunkiasvoris vienas – Julius Mocka. Yra dar kovotojų iki 80 kg, o čia atvažiuoja sunkesnis už mane ir vėl kitokia kova.

Esu pripratęs pats spausti, o čia – mane spaudžia. Palaikymas vis dėlto svarbu. Atrodo kojos linksta, nesupranti kur esi, bekrisdamas ir kelį išsinarinau, atrodė, viskas blogai, bet čia negaliu pasiduoti. Čia nenoriu pralaimėti ir man reikėjo įrodyti, kad esu geresnis. Stengiausi visais būdais tai pasiekti. Galvojau, kad geriau atsigulsiu negyvas, bet nepasiduosiu. Savo žemės neapleisiu.

– Kaip reagavote, kai visa arena pradėjo skanduoti „Kuvalda, Kuvalda“?

– Nebuvo naujiena. Mūsiškiai visuomet palaikys savus. Visi nori laimėti. Ir aš noriu. Žinojau, kad jei suklupsiu šį kartą, tai nenusisuks visas pasaulis. Žinau, kai kurie trintų rankomis ir apsidžiaugtų – sakytų, kad minėjo esą aš nieko vertas, bet stengsiuosi neduoti jiems tokios laimės.

– Varžovas buvo įsitikinęs savo pergale. Galvojate, kad laimėjote pelnytai?

– Pirmą raundą šiek tiek vedžiau, antrame dėl nokdauno pralaimėjau, trečią atsitiesiau. Jei dešimtbalėje sistemoje pirmame raunde laimėjau 10:9, antrąjį pralaimėjau 8:10, o trečiąjį laimėjau 10:9. Tai lygiosios. O papildomą raundą laimėjau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)