Pirmi du „Volta a Catalunya“ etapai lygumose baigėsi dviem Nacero Bouhani iš „Cofidis“ komandos pergalėmis.

Trečiame Katalonijos turo etape dviratininkai kilo į sniegu dar nuklotus Ispanijos kalnus. Visi su nekantrumu laukė, kaip pasibaigs pirmas šiame sezone Alberto Contadoro, Chriso Froome‘o ir Nairo Quintanos susidūrimas lenktynėse, kurių finišas kalno viršūnėje.

Ši garbė teko garsiajai La Molinos viršukalnei. Ne pats stačiausias kalnas Ispanijoje, bet pirmam jėgų išmėginimui pakankamai sudėtingas. Ypač kai šią 11 kilometrų įkalnę su vidutiniu 4,5 proc. statumu dviratininkams reikėjo įveikti po 172 kilometrų kelionės, kurios metu buvo dar trys pakilimai į pirmos kategorijos kalnus.

Svarbiausi spurtai link finišo prasidėjo likus dviem kilometrams. N. Quintana iš „Movistar“ komandos buvo pirmas iš lyderių, kuris pabandė atitrūkti. Jam iš paskos pasekė Danielis Martinas iš „Etixx–Quick Step“. Pastarasis aplenkė N. Quintaną ir iškovojo pergalę etape.

Antras į La Molina atvyko A. Contadoras iš „Tinkoff“. Ispanas finišą pasiekė dešimčia sekundžių greičiau nei jo pagrindinis konkurentas į pergalę bendroje šių lenktynių įskaitoje Ch. Froome‘as iš „Sky“. Beje už antrą vietą A. Contadoras gavo 6 sekundžių premiją, tad iš viso dabar ispaną nuo Ch. Froome‘o skiria 16 sekundžių.

Bendroje įskaitoje pirmauja šios dienos nugalėtojas airis D. Martinas, tiesa jo galimybės laimėti lenktynes bendroje įskaitoje yra nedidelės.
Ketvirtadienį dviratininkų laukia „Karališkasis etapas“ su finišu Port Aine viršukalnėje (19 km su vidutiniu 6,8 proc. statumu).

Vietomis dviratininkus pasitiks 12 proc. statumo trasos atkarpos. Nors ketvirtadienį tik 4 etapas iš 7 numatytų, beveik neabejojama, jog būtent tada ir paaiškės bendros įskaitos nugalėtojas „Volta a Catalunya“ lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją