Vos 15-ą reitingą turnyre turėjusios lietuvės paneigė visas prognozes ir vieną po kitos varė į neviltį turnyro favorites. Įspūdingą mūsiškių žygį sustabdė tik ketvirtos pagal skirstymą ukrainietės Valentina Davidova ir Jevgenija Ščipkova. Sausakimšoje „Credit24“ arenoje prie Baltojo tilto vykusiame finale U. Andriukaitytė ir I. Zobnina ukrainietėms nusileido tik po dramatiškos kovos 1-2 (15:21, 21:14, 16:18).

Apsikeitusios laimėtais setais, tinklininkės čempionato baigtį sprendė lemiamame sete. Nors lietuvaitės turėjo keletą galimybių paskutiniu tašku triumfuoti turnyre, sėkmė lemiamais momentais lydėjo viešnias iš Ukrainos.

„Mums pergalė šiame turnyre yra labai netikėta, nes mes nepažinojome varžovių ir buvo sudėtingos oro sąlygos. Nors panašiomis sąlygomis kiek anksčiau vyko ir turnyras Maskvoje, bet Vilniuje apie aukso medalius negalvojome. Esame labai laimingos“, – po finalo džiaugsmu tryško ukrainietės.

Vos kiek daugiau nei metus kartu sportuojančios U. Andriukaitytė ir I. Zobnina iškovojo didžiausią karjeros pergalę. „Satellite“ serijos varžybose tokio rezultato nebuvo pasiekusi nei viena Lietuvos pora.

„Visų varžybų metu mėgavomės žaidimu ir stengėmės atsipalaiduoti. Mūsų niekas neverčia žaisti tinklinio, mes tą darome savo noru. Mums padėjo ne tiek meistriškumas, kiek laisvė – varžovės jautė spaudimą. Stengsimės, kad šie medaliai mums nesukeltų didelės atsakomybės. Svarbu toliau mylėti sportą ir žaisti. Šį kartą dar nepavyko laimėti visko, bet kitą kartą galbūt bus dar geriau“, – sakė Lietuvos tinklininkės.

I. Zobnina prisipažino, kad pati sunkiausia kova iki finalo buvo prieš tautietes Ievą Dumbauskaitę ir Moniką Povilaitytę.

„Žinojome, kad Ieva su Monika mus labai gerai pažįsta ir yra visa galva aukštesnės savo meistriškumu. Mus būtent ir išgelbėjo psichologinė būsena. Per treniruotes beveik visada prieš jas pralaimime“, – teigė I. Zobnina.

Bronzos medalius Vilniuje iškovojo ispanės Ester Ribera Boter ir Amaranta Fernandez Navarro.

Kita Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė Vilniuje užėmė penktąją vietą, o Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazuraitytė liko 13-os.

I. Dumbauskaitė, M. Povilaitytė, U. Andriukaitytė ir I. Zobnina atstovaus Lietuvos rinktinei Stavangeryje (Norvegija) vykstančiame paskutiniame, penktajame, Europos zonos Kontinentinės taurės etape, kurio nugalėtojos iškovos kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

„Mes neslėpsime – mūsų tikslas yra olimpinės žaidynės. Ne šių metų, bet 2020 metų žaidynės tikrai yra mūsų mintyse“, – sutartinai pridūrė U. Andriukaitytė ir I. Zobnina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)