Londono olimpinių žaidynių čempionė strigo fechtavimosi (14 vieta, 856 taškai), plaukimo (19, 1116) ir jojimo (22, 1120) rungtyse, tačiau visas padarytas klaidas ištaisė paskutinėje – šaudymo ir bėgimo rungtyje, kurią užtikrintai laimėjo.

Verta pažymėti, kad paskutinę rungtį 29-erių lietuvė pradėjo tik 19-a, turėdama net 46 sekundžių deficitą prieš lyderę, tačiau sugebėjo jį ištirpdyti.

Pasaulio čempione pirmą kartą per karjerą tapusi L. Asadauskaitė iš viso surinko 5312 taškų.

Oficiali čempionato svetainė šį lietuvės pasirodymą lemiamoje rungtyje įvardijo taip: „sensacingas šaudymas ir neįtikėtinai greitas bėgimas“.

Antra vieta ir sidabras atiteko brazilei Yane Marques (5292 tšk.), bronza – Rusijai atstovaujančiai Donatai Rimšaitei (5284 tšk.), kuri po finišo sakė: „Bent jau kažką galėsiu parsivežti. Iš tiesų, esu labai laiminga. Mano nesėkmių laikotarpis buvo siaubingai, siaubingai ilgas. Tai nepasisekdavo fechtuojantis, tai žirgas pavesdavo. Pagaliau turiu medalį – labai tuo džiaugiuosi.“

20-metė Gintarė Venčkauskaitė finišavo 31-a iš 36-ių finale dalyvavusių penkiakovininkių.

Visų rungčių vaizdo medžiagą galima pasižiūrėti čia (finišas nuo 53:00):

Komandinė įskaitoje triumfavo Didžiosios Britanijos moterų komandą.

Primename, kad varžybos turėjo baigtis penktadienį, bet dėl šalyje siaučiančio taifūno buvo nukeltos į šeštadienio rytą.

Šeštadienį vyksta ir vyrų finalas, kuriame startuoja vienintelis lietuvis 26-erių Justinas Kinderis. Po dviejų rungčių jis kol kas žengia ketvirtas.

Pasveikino aukščiausi šalies vadovai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino penkiakovininkę Laurą Asadauskaitę Taivane vykusiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate iškovojus auksą.

„Kartu su Jumis džiaugiamės ir didžiuojamės šia pergale, kuri yra didžiulė Jūsų dovana visai Lietuvai. Ačiū, kad garsinate savo šalies vardą ir net pačiomis sunkiausiomis akimirkomis esate stipri, ištverminga ir nusiteikusi laimėti", - sakoma Prezidentės sveikinime.

Šalies vadovės teigimu, L. Asadauskaitės pergalė dar labiau sustiprins sportininkės pasitikėjimą savo jėgomis. Prezidentė palinkėjo penkiakovininkei sėkmės ir ištvermės kitose varžybose.

„Jūsų startas šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionate - įspūdingas ir nepakartojamas. Ne tik todėl, kad iškovojote čempionės titulą, tačiau ir dėl to, kaip tai padarėte. Tai puikus pavyzdys mums visiems, kad niekuomet negalima pasiduoti. Kad visuomet reikia kovoti iki galo, net ir tada, kai atrodo, kad jokių šansų nebeturi.

Tik kovotojai tampa čempionais, ką Jūs, miela Laura, ką tik akivaizdžiai parodėte ir įrodėte. Ši taisyklė galioja ne tik sporte – ja reikia vadovautis visose gyvenimo srityse.

Ačiū Jums dar kartą už tai, kad suteikėte mums tiek daug gerų emocijų. Už tai, kad Lietuvos vardas dar kartą nuskambėjo per visą pasaulį. Už tai, kad kiekvienas iš mūsų šiandien didžiuojamės, jog esame lietuviai – ir turime tokių sporto žvaigždžių, kaip Jūs.

Sėkmės Jums kituose startuose. Neabejoju, jog ir toliau džiuginsite Lietuvą savo skambiomis pergalėmis“, - sveikinimo laiške rašė Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Nuoširdžiai sveikinu Lietuvos sportininkus, dar kartą pademonstravusius aukščiausią meistriškumą ir nugalėtojams būdingą ryžtą. L. Asadauskaitės ir J. Kinderio dėka Lietuva pasaulyje ir vėl pirma“, – sveikindamas pergales iškovojusius penkiakovininkus sako premjeras.

Vyriausybės vadovas dėkoja sportininkams už jų atsidavimą ir pastangas siekiant aukščiausių rezultatų ir garsinant mūsų šalies vardą.

Pasaulio čempionai į Vilnių parskrenda pirmadienį 22.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1783)