Trečioji liko sportininkė iš Rusijos – Marta Silchenko (227 smūgiai, +11). Čempionate buvo kovojama ir dėl pasaulio golfo reitingo taškų (WAGR), reitinge Gilė Bitė prieš čempionatą buvo 278-ta, naujoji jos pozicija paaiškės trečiadienį.

Po pirmosios dienos atrodė, jog G. B. Starkutė užtikrintai pirmavo, sužaidusi lauką 71 smūgiu ir lenkdama artimiausią varžovę 5-iais smūgiais. Tačiau kitą dieną oro temperatūra krito iki 12° C ir be perstojo lijo. Tai apsunkino sąlygas žaidėjams.

„Žaisti pasidarė sunku, kelis kartus įmušiau kamuoliuką į vandenį, užsidirbau baudos smūgių , – pasakojo golfo žaidėja, atstovaujanti Europos Centro golfo klubui ir Arizonos universitetui. – Sužaidusi lauką per 80 smūgių užleidau lyderės pozicijas nuolatinei savo varžovei Lenkijos čempionatuose Dorotai Zalewskai“.

Paskutinę varžybų dieną mūsų šalies atstovei sekėsi geriau už varžoves – 71 smūgis ir nepaliko vilties antrąją vietą užėmusiai Dorotai Zalelwskai („Lisia Polana GK“ ir Tenesio universitetas) ir Martai Silčenko („Ozo GK“).

G. B. Starkutė yra dukart Latvijos (2017, 2018 metų), Liuksemburgo (2019 m.), Estijos (2020 m.) čempionė bei Slovakijos (2020 m.) vicečempionė. Pajėgiausia Lietuvos sportininkė atstovauja Arizonos universiteto (JAV) komandai.

Tarptautiniame Lenkijos čempionate dalyvavo ir du jaunieji Lietuvos atstovai – Oskaras Belousovas ir Giedrius Mackelis.

Bendroje vyrų kategorijoje G. Mackelis pasidalijo 14 vietą (237 smūgiai, +21), o O. Belousovas pasidalijo 28 vietą (253 smūgiai, +37) tarp 83 dalyvių.

Tai puikus pasiekimas Lietuvos jaunimo rinktinės nariams, kurie kitą savaitę dalyvaus Lietuvos golfo čempionate „National Golf Resort“ golfo klube prie Klaipėdos.

G. B. Starkutė išvyksta į kviestinį „GTGA Invitational“ turnyrą Berlyne, kur varžysis su geriausiomis moterų žaidėjomis – turnyre jau užsiregistravo pirmąją vietą pasaulio reitinge užimanti prancūzė Pauline Roussin-Bouchard.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)