„AT&T“ stadione vykusioje dvikovoje 27-erių lietuvis teisėjų sprendimu nugalėjo čempiono titulą gynusį Rusijos atstovą, dagestanietį Radžabą Butajevą.

„Aš vis dar negaliu tuo patikėti, – po kovos pripažino E. Stanionis. - Svajojau kada nors išgirsti sakant „naujasis“ čempionas. Kai buvau vaikas, įsivaizdavau, kaip tai atrodys ir koks jausmas būtų tapti čempionu. Man pavyko tai pasiekti sunkiu darbu ir atsidavimu. Tikėjimas savimi ir savo komanda atvedė mane į šią didelę sceną. Noriu padėkoti savo komandai už viską. Tai, ką aš padariau ringe, jie lygiai taip pat padarė ir už ringo ribų. Aš esu labai laimingas. Noriu visiems pasakyti, kad svajonės pildosi. Jei tuo tikėsi ir atiduosi viską – tai tikrai įvyks“.

E. Stanionis ir 28-erių R. Butajevas ringe praleido visus 12 raundų. Nors lietuvis atliko gerokai daugiau smūgių, tačiau teisėjų sprendimas nebuvo vieningas. Teisėjas iš Teksaso Javieras Alvarezas skyrė pergalę taškais 114-113 R. Butajevui, tačiau kiti du teisėjai buvo palankesni Lietuvos boksininkui: Robertas Hoyle'as lietuviui skyrė pergalę 117-110, o Jose Roberto Torresas – 116:111.

„Turiu peržiūrėti visą kovą, kad galėčiau pasakyti savo nuomonę apie rezultatus. Negaliu dabar apie tai kalbėti, nes vis dar esu apimtas įvairiausių emocijų. Galiu tik pasakyti, kad tai buvo sunki kova. Žinau, kad padariau ringe gerų dalykų, bet savo argumentų turėjo ir varžovas. Jis yra stiprus kovotojas ir manau, kad mes surengėme gerą pasirodymą, o tai yra svarbiausia“, – teisėjų sprendimą komentavo E. Stanionis.

Tuo metu čempiono diržą praradęs R. Butajevas nebuvo toks geranoriškas. „Kova vyko taip kaip vyko, nes Stanioniui visą laiką kovėsi nuleidęs galvą, o ringo teisėjas tai toleravo“, – sakė Butajevas. „Ką daryti, jei vaikinas visą laiką eina į priekį nuleidęs galvą? Nežinau, kodėl arbitras atėmė iš manęs tašką. Jie turėjo atimti tašką iš jo, nes jis visą laiką ringe nardė,“ - rėžė 28-erių boksininkas iš Dagestano.

14 pergalę profesionalų bokso ringe iškovojęs E. Stanionis dar vienu žingsniu priartėjo prie svarbiausio karjeros įvykio - kovos dėl absoliutaus WBA čempiono titulo.

Teoriškai, 27-erių lietuvis turėtų susikauti su WBC ir IBF pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržus turinčiu amerikiečiu Errolu Spence‘u, kuris centrinėje varžybų kovoje techniniu nokautu įveikė WBA (Super) pasaulio čempiono diržo savininką kubietį Yordenį Ugasą.

Tiesa, kol kas dar sunku pasakyti kada ši lietuvio ir amerikiečio akistata galėtų įvykti. Juo labiau, kad pirmumo teisę siekti revanšo turi Y. Ugasas, o pats E. Spence‘as pareiškė, kad norėtų iš pradžių susigrumti su WBO organizacijos pasaulio čempionu Terence‘u Crawfordu ir tokiu būdu susirinkti visus įmanomus pasaulio čempiono diržus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)