Afrikoje „Staki–Baltik vairas“ komanda dalyvaus trijose varžybose. Kovo 5-7 dienomis trijų etapų lenktynėse Tour Internationale d’Oranie (2.2 kategorija), kovo 8 dieną klasikinėse lenktynėse Grand Prix de la Ville d’Oran (1.2 kategorija), o kovo 10-12 dienomis trijų etapų daugiadienėse lenktynėse Tour International de Blida (2.2 kategorija).

„Staki–Baltik vairas“ direktorius Deividas Vileniškis teigia, kad komanda sieks įvertinti savo pasiruošimą sezonui bei kovos dėl pirmosios pergalės.

- Kokie atsiliepimai apie varžybas Alžyre?

- Apie varžybas Alžyre atsiliepimai labai skirtingi, pradedant nuo orų ir baigiant visa organizacija. Komandos taip pat įvairaus pajėgumo. Nebūsime vieninteliai lietuviai Alžyre, varžybose dalyvaus ir Tomas Vaitkus su „Al Nasr“ komanda.

- Kokius tikslus komanda sau kelia pirmose varžybose?

- Pirmos sezono varžybos parodys, ko trūksta, tada galėsime atlikti korekcijas ir į varžybas Europoje vykti visiškai pasiruošę. Žinoma, mėginsime kovoti ir dėl UCI taškų ir pergalės lenktynėse. Daugiau apie galimybes bus galima kalbėti po pirmų dienų.

- Kokios rolės numatytos dviratininkams? Kas bus komandos lyderis?

- Viskas priklausys nuo situacijos varžybose. Distancijos nebus ilgos, tikimės šoninio vėjo, kalniukų, galima laukti ir sudėtingų oro sąlygų. Bet vyrai vienas kitą puikiai jaučia – tai svarbiausias dalykas. Komandoje neturime vieno lyderio, todėl visko ant vieno žmogaus nestatysime. Sprintuose dirbsime ant Airido Videikos, kitose situacijose iniciatyvos imsis universalesni dviratininkai, kaip Darijus Džervus ar Paulius Šiškevičius.

Į Alžyrą išvyko šeši „Staki–Baltik vairas“ komandos dviratininkai: P. Šiškevičius, D. Džervus, Martynas Maniušis, A. Videika, Mykolas Račiūnas ir Jonas Ališauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)