Šį savaitgalį Vilniaus biliardo klube KN pirmą kartą snukerio istorijoje įvyko Lietuvos moterų snukerio čempionatas. Iki šiol Lietuvos sportininkės galimybę įrodyti savo snukerio sugebėjimus turėjo tik vyrų kompanijoje. Tiesa, žaidėjoms, snukerio disciplinoje atstovavusioms Lietuvai užsienyje, jau teko žaisti ir išskirtinai moterų lygoje.

Pirmojo istorijoje Lietuvos moterų snukerio čempionato nugalėtojai teks garbė atstovauti Lietuvai ir EBSA rengiamame Europos snukerio čempionate, kuris šiais metais bus surengtas Vilniuje.

Šaltą šeštadienio popietę Vilniaus KN biliardo klube susitiko geriausios Lietuvos snukerio žaidėjos, taip pat žiūrovai, susirinkę stebėti istorinio reginio – pirmojo Lietuvos snukerio moterų čempionato. Jau žaidimo pradžioje galima buvo numanyti stipriausiųjų ketvirtuką. Nors gerai žaidė visos sportininkės, tačiau vietą pajėgiausiųjų ketverte išsikovojo Diana Tracevič, Miglė Strumskytė, Jovita Valiulytė ir Miglė Vaitkevičienė.

Pirmame pusfinalyje susitiko 17-metė vilnietė Diana Tracevič, jau turinti nemenką patirtį tiek Lietuvos, tiek užsienio turnyruose, ir Jovita Valiulytė, turnyre be didesnių sunkumų įveikusi Sigitą Stanaitytę ir Beatą Saldukaitienę. Deja, šiame susitikime sportininkei pritrūko meistriškumo ir pergalę bei vietą finale pelnė D. Tracevič. Žaidėja kolegę įveikė rezultatu 2:0.

Tuo metu antrame pusfinalyje užsimezgė kiek aršesnė kova. Perspektyvi biliardo žaidėja M. Strumskytė susitiko su Migle Vaitkevičiene, prie stalo stojusia po penkerių metų pertraukos. Toks merginos sugrįžimas prikaustė publikos dėmesį ir sportininkė susilaukė didžiulio palaikymo. Gerai žaidusios viso turnyro metu merginos viena kitai neplanavo nusileisti ir šioje kovoje. Išlyginusios rezultatą antrame freime trečiąjį jos pradėjo taip pat atkakliai. Vis tik kelias klaidas padariusi Miglė Vaitkevičienė nesugebėjo išlaikyti persvaros savo pusėje ir lemiamajame freime rezultatu 2:1 nusileido Miglei Strumskytei.

Finale susitiko dvi pajėgios sportininkės: D. Tracevič, treniruojama Dariaus Bublio, ir M. Strumskytė, puikiai žinoma biliardo pasaulyje. Viso turnyro metu užtikrintai kovojusiai Miglei finale sekėsi kiek prasčiau. Jau pirmajame freime be didesnių sunkumų pergalę pelnė Diana. Toliau persvara tik augo, ji nugalėjo ir antrajame freime. Trečiasis freimas tapo paskutine galimybe M. Strumskytei atsitiesti, tačiau prarasto žaidimo balanso sportininkė taip ir neatgavo. Diana užbaigė paskutinįjį freimą užtikrinta pergale ir pelnė pirmąjį istorijoje Lietuvos moterų snukerio čempionato nugalėtojos vardą.
Diana Tracevič
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)