Naujienų portalo „Delfi“, ilgamečio „Sporto pinigai“ partnerio, direktoriaus Vytauto Benokraičio teigimu, penktus metus vykstančio projekto nauda sporto bendruomenei bei plačiajai visuomenei – akivaizdi.

„Projektas „Sporto pinigai“ per savo gyvavimo metus tapo kur kas daugiau nei skambus tikslas skaidrinti sporto finansavimo mechanizmą šalyje. Esame sukaupę didžiulį kiekį duomenų, atskleidžiančių, kaip paramą sportui skirsto šalies savivaldybės ir sporto organizacijos, o visa ši informacija yra lengvai prieinama portale sportopinigai.lt. Su ja susipažinti gali visi besidomintys – nuo sporto bendruomenės, žurnalistų iki kiekvieno, besirūpinančio valstybės gerove“, – teigia V. Benokraitis.

Vytautas Benokraitis

V. Benokraitis taip pat pabrėžia, kad projektas auga kasmet – šiemet informaciją apie šalies sportui skirtą paramą kviečiami pateikti ir verslo atstovai. Džiaugiamasi ir augančiu savivaldybių aktyvumu teikiant duomenis, kurį dar labiau paskatinti turėtų naujasis „Sporto pinigai“ partneris – Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA).

„Kasmet stebime augantį asociacijos narių įsitraukimą į šią iniciatyvą – šalies savivaldybės noriai teikia duomenis apie sportui skirtą paramą. Tiek joms, tiek Lietuvos vardą garsinantiems sportininkams svarbu, kad parama būtų skirstoma skaidriai ir argumentuotai“, – teigia LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Projektas „Sporto pinigai“ visuomenę domėtis sporto finansavimu pakvietė dar prieš penkerius metus. Specialiame projekto portale sportopinigai.lt pateikiama informacija apie nuo 2015 m. šalies sportui skirtą paramą. Taip pat čia galima sužinoti, kaip parama yra paskirstoma skirtingas sporto šakas atstovaujančioms federacijoms.

Mindaugas Sinkevičius

Šių metų projektas yra vykdomas keliais etapais: visą liepos mėnesį šalies savivaldybės, sporto organizacijos bei verslo atstovai kviečiami pateikti informaciją, kuri bus sisteminama ir talpinama specialiame projekto portale sportopinigai.lt. Taip pat bus paviešinti ir 2018 m. sportui skirtos paramos duomenys.

Projekto partneriai pastebi, kad jau pirmaisiais veiklos metais „Sporto pinigai“ sulaukė išskirtinio dėmesio – Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose „Sporto pinigai“ buvo nominuoti kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)