Čia vilniečiai galės iš arčiau susipažinti tiek su mūsų šalyje jau pamėgtomis sporto šakomis, tiek ir su žengiančiomis pirmuosius žingsnius.

„Kol kas nėra aišku, kiek tiksliai Vilniaus mokyklas lankančių vaikų savarankiškai sportuoja, tačiau faktas, kad iš 64 tūkst. moksleivių sporto mokyklas lanko mažiau nei 5 tūkst., atspindi, jog mūsų vaikai nėra linkę užsiimti aktyvia fizine veikla, – sako vienas renginio organizatorių Mantas Paulauskas. – Tikėtina, jog iš dalies tai gali būti susiję su tuo, jog tiek vaikams, tiek suaugusiems trūksta informacijos apie sporto klubus bei mokyklas ir jų siūlomas veiklas“.

Sporto mugėje dalyvaus per 100 sporto mokyklų, klubų bei būrelių, šiuo metu veikiančių sostinėje: futbolo, regbio, teniso, golfo, jojimo, kovos menų, ekstremalaus sporto, šokių, sveikatingumo mankštų ir kitų sporto šakų. Mugėje taip pat dalyvaus neįgaliesiems skirti sporto klubai, kurie siūlo užsiimti tradiciniu Boccia (žaidimu, kurio metu paplūdimyje ant smėlio arba lauke ant žolės mėtomi kamuoliukai, bandant pasiekti taikinį), stalo tenisu, orientavimosi sportu, plaukimu, šachmatais, krosu, krepšiniu, golfu ir kita sportine veikla.

Net ir nieko bendra su sportu neturinčius žmones, o ypač jaunimą, turėtų sudominti sporto mugės pranešimų zona. Joje žinomi sportininkai, taip pat aktyvia fizine veikla užsiimantys žmonės, dalinsis savo patirtimi apie sportą, atsakinės į lankytojų klausimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)