Suvažiavime dalyvavo Vyriausybės kanceliarijos Viešojo valdymo ir socialinės aplinkos departamento direktorius Linas Vingelis, Švietimo ir mokslo viceministrė Edita Tamošiūnaitė, LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos pirmininkas Albinas Grabnickas.

Dalyvius pasveikino renginio organizatorė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

95-i suvažiavimo dalyviai aptarė sporto sistemos tobulinimo klausimus. Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus vedėjas Sigitas Stasiulis pristatė pasirenkamojo vaikų švietimo sportinio ugdymo programų bendrųjų ugdymo planų aprašą, aptartas trenerių kvalifikacinių kategorijų suteikimo projektas, kūno kultūros ir sporto veiklos leidimų išdavimo, pratęsimo bei kūno kultūros ir sporto specialistų kvalifikacijos tobulinimo tvarka, sporto mokymo įstaigoms ir centrams aktualūs teisiniai klausimai.

Kitas posėdis aktualiais sporto strategijos vystymo klausimais numatomas spalio mėnesį kartu su Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos, LTOK, KKSD atsakingais darbuotojais.

Pranešėjai ir diskusijos dalyviai akcentavo, kad reikalingas tolimesnis vyriausybinių bei nevyriausybinių organizacijų glaudesnis bendradarbiavimas tobulinant Lietuvos sporto sistemą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją