Lozanoje įsikūręs CAS savo pareiškime nurodė, kad S.Portugalovas visam laikui diskvalifikuojamas už tai, kad tiekė atletams draudžiamus preparatus. JO diskvalifikacija įsigaliojo kovo 10 dieną.

Pasak CAS, nustatyta, kad S.Portugalovas, vadovavęs Rusijos lengvosios atletikos federacijos medicinos komisijai, pažeidė Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) antidopingo taisykles, įskaitant draudimą laikyti, p latinti ir skirti vartoti draudžiamus preparatus.

Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) 2015 metais paskelbtoje ataskaitoje rekomendavo nušalinti S.Portugalovą nuo visų valstybės finansuojamų sporto programų, kai buvo nustatyta, kad jis aktyviai prisidėjo prie dopingo vartojimo tarp Rusijos lengvaatlečių.

WADA nurodė, kad S.Portugalovas „aktyviai dalyvavo sąmoksle, kurio tikslas buvo nuslėpti teigiamus atletų dopingo testus mainais į tam tikrą dalį jų finansinių prizų“.

Agentūra pažymėjo, kad S.Portugalovas tvarkė dopingo programas ir „netgi pats asmeniškai leisdavo sportininkams injekcijas“.

Rusijai nuo 2015 metų lapkričio draudžiama dalyvauti tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose. Šis draudimas buvo paskelbtas WADA pateikus ataskaitą, kuri atskleidė, kad šios šalies institucijos organizavo ir dangstė dopingo vartojimą įvairiose sporto šakose.

IAAF praėjusį mėnesį trims Rusijos atletams – šuolininkei su kartimi Anželikai Sidorovai, sprinterei Kristinai Sivkovai ir kūjo metikui Oleksijui Sokirskiui – uždegė žalią šviesą dalyvauti tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava.

IAAF nurodė, kad jie atitiko „ypatingus tinkamumo kriterijus“, kad galėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose kaip neutralūs atletai.

Rusijos valdžia pripažįsta dopingo sporte faktą, tačiau kategoriškai neigia, kad valstybė prisideda prie to, jog sportininkai, siekdami geresnių rezultatų, vartoja draudžiamus preparatus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)