Sveikinimų pirmą rytą po rinkimų turėjo netrūkti Gediminui Daukšiui. Alytuje mero posto siekiantis dabartinis Alytaus apskrities futbolo federacijos (AAFF) prezidentas ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto narys pateko į antrą turą, kur kovos su kiek mažiau rinkėjų balsų sulaukusiu Nerijumi Cesiuliu.

G. Daukšio vedamas visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“ taip pat gavo daugiausiai – 5 mandatus. Tai garantavo vietą savivaldybėje ir su šiuo sąrašu kandidatavusiam žinomam krepšinio treneriui Tomui Pačėsui.

Prie pastarojo turėtų prisidėti ir dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ trenerio asistentas bei olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius, atstovaujantis Lietuvos centro partijai. Ši susumavus rinkimų rezultatus gavo du mandatus.

Valdemaras Chomičius

Elektrėnų miesto tarybos durys užsitrenkė buvusiam krepšininkui Matui Niparavičiui. Su Liberalų sąjūdžiu kandidatavęs sportininkas pagal pirmumo balsus iš 12 vietos smuktelėjo į 14. Šis sąrašas Elektrėnuose gavo 8 mandatus.

Pagal VRK duomenis, Klaipėdoje į savivaldybę patekti nepavyko su Liberalų sąjūdžiu kandidatavusiems buvusiems futbolininkams Kęstučiui Ivaškevičiui ir Rimantui Žvingilui. Pirmasis pagal pirmumo balsus atsidūrė 16 vietoje, o antrasis – 21.

Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąrašu rinkimuose dalyvavęs buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas per plauką nepateko į Klaipėdos savivaldybę. Europos čempionas ir dukart olimpinis bronzos medalininkas pagal pirmumo balsus pakilo iš 9 į 8 vietą, tačiau mandatus gavo tik 7 šio sąrašo nariai.

Beje, septintuoju numeriu vietą savivaldybėje užsitikrino daugkartinės pasaulio ir Europos sportinių šokių ansamblių čempionės „Žuvėdros“ vadovas Romaldas Idzelevičius.

Kauno miesto taryboje vietą turės buvusi lengvaatletė ir olimpietė Inga Juodeškienė, atstovaujanti užtikrintai laimėjusiam (32 mandatai) Visuomeniniam rinkimų komitetui „Vieningas Kaunas“. Bėgimo trenerė pagal pirmumo balsus užėmė 22 vietą.

Skuodo rajone į politikos vandenis ners olimpietė disko metikė Zinaida Sendriūtė. Su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąrašu ėjusi sportininkė pagal pirmumo balsus užsitikrino 5 vietą. Šis sąrašas gavo 5 mandatus.

Utenos „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas jau trečią kartą iš eilės patenka į šio miesto tarybą. Lietuvos socialdemokratų partijai atstovaujantis krepšinio treneris pagal pirmumo balsus šoktelėjo iš 3 į 2 vietą. Utenos rajone ši partija gavo daugiausiai – 7 mandatus.

Žydrūnas Urbonas

Į Panevėžio savivaldybės tarybą nepavyko prasibrauti šešiskart Lietuvos futbolo A lygos čempionui Pauliui Janušauskui. Su visuomeniniu rinkimų komitetu „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ kandidatavęs sportininkas sąraše iš 12 smuktelėjo į 18 vietą ir tarp 8 gavusiųjų mandatus nepateko.

Nesėkmingai bandymas kandidatuoti į Šiaulių merus baigėsi Rio de Žaneiro olimpiniam prizininkui Aurimui Lankui. Bronzą poroje su Edvinu Ramanausku laimėjusį baidarininką aplenkė šeši kiti kandidatai.

Nuo 2015-ųjų Saulės miesto savivaldybės nario pareigas ėjęs sportininkas veikiausiai liks ir be mandato – Liberalų sąjūdis Šiauliuose gavo vos du mandatus, o pirmuoju skirstytas A. Lankas susumavus pirmumo balsus smuktelėjo į trečią vietą.

Vietą Šiaulių savivaldybės taryboje turės su Lietuvos rinktine Europos čempionu tapęs, šiuo metu „Šiaulių“ komandą treniruojantis Antanas Sireika.

Legendinis strategas atstovauja visuomeniniam rinkimų komitetui „Artūro Visocko sąrašas „Dirbame miestui“, gavusiam net 15 mandatų. Čia jis pagal pirmumo balsus įspūdingai šoktelėjo iš 62 į 3 vietą.

Nelabai linksmai rytą po rinkimų pasitinka Londono olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, likęs trečias kovoje dėl mero posto Visagine.

Sportininką aplenkė Erlandas Galaguzas ir Dalia Štraupaitė, kovosiantys antrame rinkimų ture. Tiesa, paguosti J. Šukliną galėtų nebent tai, kad jo vedamas visuomeninis rinkimų komitetas „Visaginas – tai mes“ gavo daugiausiai mandatų – 6. Kanojininkas čia eina pirmuoju numeriu.

Gali būti, kad olimpiniam prizininkui koją pakišo prieš pat rinkimus pareikšti įtarimai vartojus dopingą. Kol kas šioje byloje vyksta tyrimas, tačiau J. Šuklinas gali netekti olimpinio sidabro.

Vilniaus mieste fiasko patyrė krepšinio trenerio ir eksperto Rūtenio Paulausko vedamas rinkimų sąrašas „Judėk, Vilniau“, negavęs nė vieno mandato.

Nemažai sporto pasaulio žmonių pritraukusiame sąraše buvo Londono olimpinių žaidynių čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, pasaulio penkiakovės čempionas Justinas Kinderis, Vilniaus Regiono Futbolo Sąjungos (VRFS) prezidentas bei LFF Vykdomojo komiteto narys Paulius Malžinskas, buvęs futbolininkas Deimantas Bička ir kiti.

Vilniaus savivaldybę toliau savo darboviete galės laikyti buvęs krepšininkas Linas Kvedaravičius, R. Šimašiaus komandos „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ sąraše pakilęs iš 7 į 6 vietą. Į 27 vietą iš 57 šoktelėjo motociklininkas, Dakaro ralio dalyvis Balys Bardauskas, tačiau to neužteko, kad prisidėtų prie L. Kvedaravičiaus. „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ gavo 17 mandatų.

Visus rinkimų į savivaldą rezultatus galite RASTI ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)