Du įvarčius lietuviams pelnė ir rezultatyvų perdavimą pridėjo Martynas Grinius, įvarčiu ir dviem rezultatyviais perdavimais pasižymėjo Timonas Mažulis.

Išvakarėse pirmajame ture Lietuvos rinktinė 5:1 sutriuškino Ispaniją. Ketvirtadienį šeimininkai galynėsis su serbais, o turnyrą užbaigs dvikovomis su rumunais ir japonais.

Rungtynių eiga:

Jau pačioje mačo pradžioje krito įvartis į Lietuvos rinktinės vartus. Iš arti pasižymėjo Austinas Mitchellas-Kingas (01:58, Patrickas Larkinas, Josephas Hazeldine‘as). Negana to, vėliau buvo skirtos dvi baudos minutės, kurios virto antruoju britų įvarčiu. Šį kartą iš artimos distancijos į Lauryno Lubio vartus pataikė Tyleris Cooperis (05:42, rez. perd. Masonas Aldersonas).

Po antrojo įvarčio Lietuvos rinktinės treneris Dougas Boulangeris paėmė pertraukėlę, po kurios lietuviai kuriam laikui perėmė iniciatyvą ir susikūrę daugumą vos jos nepavertė įvarčiu. Bet Manto Stankiaus stiprus metimas pataikęs į skersinį įvarčiu nevirto.

Galiausiai lietuviai sugebėjo pramušti varžovų gynybą, kai po Luko Washco metimo ritulį į vartus pasiuntė M. Grinius (14:28, rez. perd. T. Mažulis, Lukas Washco). Netrukus L. Washco skaudžiai krito ant ledo ir nors vėliau jis bandė sugrįžti ant ledo, galiausiai mačą puolėjas buvo priverstas stebėti iš šono.

Antrojo kėlinio pradžioje Didžioji Britanija dar kartą prasižengė, o net porą kartų prie varžovų vartų kilo sumaištis, galėjusi pasibaigti įvarčiu, tačiau abu kartus britai ne tik atsilaikė, bet ir surengė pavojingas atakas. Negana to, besibaigiant ant nubaustųjų suolelio buvusio Patricko Larkino baudos minutėms, šis perėmė į ataką siųstą ritulį ir išbėgęs vienas prieš vartininką sugrąžino dviejų įvarčių pranašumą (23:56).

Nesėkmingą atkarpą užbaigė dar vienas nemalonus epizodas, kai nuo Lietuvos rinktinės gynėjo lazdos ritulys ketvirtą kartą kirto lietuvių vartų liniją, o įvartis įskaitytas Jordanui Buesai (25:06, rez. perd. J. Hazeldine‘as).

Po šio įvarčio į Lietuvos rinktinės vartus stojo Nikita Kuzminovas, kuriam po maždaug dešimties žaidimo minučių taip pat teko traukti ritulį iš savo vartų, kai jis mažumoje neturėjo šansų atremti artimą Alexo Grahamo metimą (35:29, rez. perd. Masonas Aldersonas, Cade‘as Neilsonas).

Nuotaiką antrajame kėlinyje šiek tiek pagerino tik M. Grinius, pačioje jo pabaigoje antruoju savo įvarčiu gražinęs viltį rungtynėse(39:42, rez. perd. T. Mažulis, Dino Mukovozas).

Trečiasis kėlinys startavo dvejomis varžovų baudos minutėmis, o jų metu gerą progą pasižymėti turėjo T. Mažulis, šovęs virš vartų. Pasibaigus baudos minutėms ir mačui artėjant link pabaigos dar vienas lietuvių metimas pataikė į skersinį, o vos po minutės A. Mitchellas-Kingas nubaudė lietuvius įvarčiu (49:06, rez. perd. P. Larkinas, Louisas Chabotas).

Keturių įvarčių deficitas ilgai neužsilaikė ir po mažiau nei minutės gavę kiekybinę persvarą antruoju bandymu realizavo Timonas Mažulis. Iš pradžių nepataikęs į vartus vėliau jis nuo gynėjo pasiuntė ritulį į oponentų vartus (49:53, rez. perd. M. Grinius).

Likus šešioms minutėms lietuviai bandė mesti į lemiamą šturmą, o M. Grinius buvo arti dar vieno įvarčio, bet ritulys pataikė į virpstą. Galiausiai lietuvių pastangas nuslopino gautos baudos minutės ir lietuviams teko susitaikyti su pralaimėjimu.

Geriausiu mačo žaidėju Lietuvos gretose išrinktas prie visų įvarčių prisidėjęs M. Grinius.

Rungtynių įrašas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)