Latvis pirmavo 4:0, tačiau D. Labanauskui pavyko susikaupti ir atkovoti tris legus. Deja, M. Razma nerizikavo ir laimėjo lemiamą legą bei varžybas.

Beje, pusfinalio kovoje su Leonidu Smirinenka (Kauno-Klaipėdos klubas „Smiginis LT“) M. Razma legą pradėjo du kartus sumesdamas didžiausią taškų skaičių trimis strėlytėmis – 180, tai yra pirmos šešios strėlės lėkė tiesiai į trigubą „20” sektorių. O tai žadėjo ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių rekordą – uždarymą 10, o gal net ir 9 strėle (pastarasis variantas vadinamas „Idealiu žaidimu“, nes tai yra mažiausias įmanomas žaidimui laimėti metimų skaičius).

Vieni siekė rekordų, o kai kuriems „Mažeikių taurė“ buvo visiškai nesėkminga. Keliems reitingo lyderiams, nepavyko patekti net į aštuntuką. Devintą vietą pasidalijo Mažeikių „Darts“ sporto klubo atstovas Arūnas Čiplys, pralaimėjęs varžybų nugalėtojui M. Razmai, o šiaulietis Gintaras Nagevičius, nesugebėjo pasipriešinti Gintarui Tumėnui iš “Vilniaus legiono”. „Smiginio LT“ atstovas Tomas Šakys, nusileido E. Gertneriui, Kauno „Trajektorijos“ narys Arvydas Kvedaras pralaimėjo latviui Aigarsui Streliui.

Moterų grupėje lietuvės į ketvertuką nepraleido nė vienos žaidėjos iš užsienio. Pirmame pusfinalyje reitingo lyderė Vilma Armalienė („Vilniaus legionas”) 4:1 nugalėjo Eriką Bagdonavičienę (Jonavos „Strėlė”), o kitame pusfinalyje Rūta Liaudanskaitė (Vilniaus „Legas“) rezultatu 4:2 įveikė savo varžovę Audronę Nagevičienę (Šiaulių „Auksinė strėlė“).

Finale prireikė visų galimų legų. Nors iš pradžių V. Armalienė buvo išsiveržusi į priekį 3:1, tačiau R. Liaudanskaitė rezultatą išlygino. Paskutiniame lege abi turėjo po kelias serijas pergalei, tačiau pasisekė „Lego” atstovei.

Šios varžybos keliems žaidėjams buvo paskutinė proga įrodyti, jog jie yra verti vietos Lietuvos smiginio rinktinės sudėtyje.

L. Smirinenka, varžybose užėmęs trečią vietą, net keliais ratais aplenkė pagrindinį konkurentą dėl vietos rinktinėje Gintarą Nagevičių, tačiau to neužteko. L. Smirinenka bendrame šalies smiginio reitinge išsaugojo penktą vietą, o rinktinę sudaro 4 vyrai ir 2 moterys, kurie rungsis asmeninėje, porų ir komandų rungtyse. Pasaulio taurės varžybos vyks rugsėjo 20-24 dienomis Airijoje, Kastlbare (Castlebar). Pasaulio taurės turnyre Lietuvos rinktinė dalyvaus pirmą kartą.

Pagal Lietuvos vyrų smiginio reitingą, paskelbtą birželio 5 dieną, žaisti Lietuvos smiginio rinktinėje pasaulio taurės turnyre kviečiami šie žaidėjai:

1. Arūnas Čiplys (Mažeikių „Darts“ sporto klubas)
2. Darius Labanauskas (Kauno smiginio klubas „Trajektorija“)
3. Tomas Šakys (Kauno-Klaipėdos klubas „Smiginis LT“)
4. Gintaras Nagevičius (Šiaulių smiginio klubas „Auksinė strėlė“)

Pagal Lietuvos moterų smiginio reitingą į šalies rinktinę kviečiamos šios žaidėjos:

1. Vilma Armalienė (sporto klubas „Vilniaus Legionas“)
2. Erika Bagdonavičienė (Jonavos smiginio klubas „Strėlė“)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją