Pirmasis šios mokyklos projektas – moksleivių slidinėjimas Druskininkų „Snow arena“. Ten šią savaitę keliavo Vilniaus „Genio“ pradinės mokyklos antrokai. Dengtos slidinėjimo arenos vadovai mokiniams suteikė ženklias nuolaidas.

„Tik keli vaikai buvo stovėję ant kalnų slidžių. Bet po pamokėlių su instruktoriais visi įveikė „varlinuke“ pastatytą trasą. Geriausiems slidininkams – trims berniukams ir trims mergaitėms – įteikėme prizus. Svarstėme galimybę apdovanoti visus, bet nutarėme išskirti geriausius, kad moksleiviams atsirastų motyvacija pasirodyti kuo geriau“, - paaiškino S. Masalskas.

Vaikus į Druskininkus lydėjo dvi mokytojos, viena jų ir paslidinėjo. „Moksleivius išmokėme dešimt kertinių kalnų slidinėjimo taisyklių, jie paslidinėjo, skaniai papietavo, įspūdžių – daugybė“, - tikino „Slidinėjimo mokyklos“ vadovas.

Lietuviai dar tik pradeda skleisti mokyklose kalnų slidinėjimo virusą. O Alpių, Skandinavijos šalyse kūno kultūros pamokos dažnai rengiamos slidinėjimo trasose – vaikams suteikiamas nemokamas transportas, leidžiama naudotis keltuvais.

Jau kitą sezoną planuojama Vilniuje vaikus vilioti varlinuku vadinama trasa prie Vingio parko tilto Žvėryne. Ten būtų įrengtas nedidelis keltuvas, kurį, ištirpus sniegui, galima būtų išvežti.

„Norime, kad kuo daugiau vaikų išmėgintų kalnų slidinėjimą. O iš tų, kurie norės ir toliau treniruotis, bursime sportininkų komandą“, - teigė S. Masalskas.

Kol kas už moksleivių slidinėjimą ir inventoriaus nuomą moka jų tėvai. Be to, lėšų slidinėjimo mokyklai skyrė LNSA ir LKSF.

„Norėtume nuimti kuo didesnę dalį naštos nuo tėvų pečių, todėl kreipėmės į Vilniaus savivaldybę, tikimės jos paramos. Tik mums reikia įrodyti, kad tokios masinės kalnų slidinėjimo pamokos reikalingos. Taip pat norėtume įsigyti inventoriaus, kad jo kiekvieną kartą nereikėtų nuomotis“, - teigė LKSF prezidentas Paulius Augūnas.

Anot LKSF vadovo, visos mokyklos gali kreiptis į federaciją ir tartis dėl slidinėjimo pamokų moksleiviams Druskininkų „Snow arena“.

„Pirmą kartą Lietuvos istorijoje skleidžiamas toks masinis kalnų slidinėjimo virusas“, - džiaugėsi P. Augūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)