Anksčiau ji iškovojo sidabrą 500 m lenktynėse laikui bei du bronzos medalius – 200 m asmeninėse sprinto ir komandų sprinto lenktynėse. Pastarasis apdovanojimas pelnytas kartu su 23-ejų metų Gintare Gaivenyte.

S. Krupeckaitė: pergalės reikia siekti dantimis ir nagais

„Be abejo jaučiuosi puikiai. Paskutinis auksas nebuvo netikėtas, bet labai norėtas. Įdėta labai daug darbo. Paskutinę čempionato dieną parodyti tokį rezultatą – sunku. Vyko visų sportininkių karas, reikėjo be galo didelių pastangų. Vienoje tiesiojoje teko atlikti net kelis finišus.

Aš esu be galo laiminga. Didžiausia padėka mano vyrui (ir treneriui) Dmitrijui Leopoldui, kuris mane nuteikė, kai buvau labai pavargusi“, – pirmadienį Vilniaus oro uoste pasakojo praėjusią naktį beveik nemiegojusi pasaulio čempionė.

„Keirino rungtis man paranki, tai jau antrasis medalis. Dar kartą pasitvirtina, kad keirine mums sekasi. Aišku, daug lemia ir sėkmė. Bet žvaigždės šįkart mums padėjo. Aš visą laiką važiuoju aukščiausių apdovanojimų ir nuolat esu pasirengusi visu 100 procentų. Lengviau kovoti tik su laiku, o ne su varžovėmis. Čia pergalės reikia siekti dantimis ir nagais.

Dabar šiek tiek poilsio – dvi–tris savaites, kaip treneris leis. Aukso medalis atperka viską ir nuovargis kažkur pasitraukia“, – džiaugėsi pasaulio čempionė.

G. Gaivenytė: duetas su Simona – tinkamas

S. Krupeckaitės ir G. Gaivenytės duetas antrus metus iš eilės – trečias pagal pajėgumą pasaulyje.

„Planavome pasirodyti kuo geriau, aišku, ir pasisekė. Daugiausiai ir dirbome ruošdamosi šiai rungčiai. Toliau stengsimės ruoštis olimpiadai. Iki jos turime dar daug laiko. Mūsų duetas su Simona tinkamas, nes jau keleri metai važiuojame drauge ir iškovojame kelintą medalį šios rungties.

Su jauduliu pavyksta susitvarkyti kaip kada, visko būna, šįkart pavyko neblogai. Tai priklauso ir nuo varžybų lygio, ir nuo nusiteikimo bei aplinkybių. O Simonos pasirodymas – nuostabus. Ji man yra pavyzdys, yra iš ko mokytis“, – kalbėjo G. Gaivenytė.

V. Sereikaitė: trečioji vieta maloniai nustebino

3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse 23-ejų metų Vilija Sereikaitė pasipuošė bronzos medaliu, ji taip pat užėmė šeštąją vietą daugiakovėje (omnium) tarp septyniolikos dalyvių.

„Na, rezultatai tikrai puikūs. Galbūt net nesitikėjau, kad taip gerai važiuosiu, nes likus savaitei labai sirgau. Trečioji vieta tikrai maloniai nustebino. Savo geriausią rezultatą pagerinau beveik dviem sekundėm ir tas mane labai džiugina.

Labai daug dirbome ir stengėmės. Kopenhagos treke buvo mano antras startas, tas trekas tikrai geras. Daugiakovės šeštoji vieta, be abejo, tai pat tenkina, nes dar trūksta patirties ir jėgų“, – savo pasirodymą vertino nuolat besišypsanti V. Sereikaitė.

3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse 21-erių Aušrinė Trebaitė atrankoje užėmė 18-ą vietą, 18-metė Vaida Pikauskaitė liko 19-ta tarp 22 dalyvių, o skrečo rungtyje (40 ratų, 10 km) Svetlana Pauliukaitė užėmė 21-ąją vietą.

Keista diskvalifikacija

Moterų komandinio persekiojimo lenktynėse V. Sereikaitė, S. Pauliukaitė ir A. Trebaitė atrankos varžybose buvo diskvalifikuotos.

„Aš kaltinu teisėjus, nes tais pačiais dviračiais startavome ne vieną rungtį ir viskas buvo gerai. O čia prieš startą staiga blogas tapo vairas. Aš starte, likus 20 sek. atvedė antrą komandos draugę, o likus 5 sek. – ir trečiąją. Visos buvome sutrikusios. Anksčiau su tokiais dalykais nesu susidūrusi, nors man tai trečiasis pasaulio čempionatas ir niekada teisėjai taip nesikabinėjo. Nežinau, kuo mes jiems nepatikome. Gali būti, kad šįkart Lietuva per daug medalių iškovojo (juokiasi)“, – įvykius treke prisiminė V. Sereikaitė.

„Čia ne teisėjų bausmė. Paskutinė mūsų dalyvė nuo komandos atsiliko daugiau negu 15 metrų, todėl ir buvo diskvalifikuota. Merginos negalėjo susikaupti, bet čia nieko baisaus“, – teisėjų sprendimo nesureikšmino Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Antanas Taučius.

„Dėl diskvalifikacijos ir tų vairų gal mes taip pat truputį kalti, bet po asmeninių lenktynių niekas mums nei žodžio nepasakė. Tris kartus startavome ir viskas buvo gerai, o dabar – teisėjai prisikabino. Tada nesusikaupėme ir viena dviratininkė atsiliko nuo draugių, nors komanda turėjo būti šešetuke“, – diskvalifikaciją komentavo rinktinės treneris Antanas Jakimavičius.

G. Bagdonas: į merginų pergales visada smagu žiūrėti

Vienintelis Lietuvos vyrų atstovas čempionate 24-erių metų Gediminas Bagdonas 4 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse distanciją tarp 27 sportininkų užėmė 22-ąją vietą.

„Man vienam buvo linksma. Vienintelis dalyvavau vienoje rungtyje. Važiavau, kiek galėjau, stengiausi. Gal kiek truputį „neįtaikėme“ į formą. Savo pasirodymą vertinu normaliai. Turėjo dalyvauti visa komanda, bet vienas kitas kolega susirgo, todėl komandos surinkti neišėjo.

Jei būtų Tomas Vaitkus, Ignatas Konovalovas, aš ir Aidas Kruopis, tada būtų galima kažką iškovoti, patekti į 10-uką ir galvoti apie olimpiadą. O į merginų pergales visada smagu žiūrėti“, – geros nuotaikos buvo G. Bagdonas.

A. Taučius: be sunkaus darbo plente – pergalės treke neįmanomos

LDSF generalinis sekretorius A. Taučius džiaugėsi, kad geri lietuvių rezultatai priverčia su mūsiškiais skaitytis ir pagarbiai elgtis visus priešininkus.

„Šauniai pasirodė mūsų rinktinė, medalių – vienu daugiau negu pernai. Pagal medalius aplenkėme Naująją Zelandiją, Vokietiją ir Kiniją. Turime vėl pasaulio čempionę, tik kitoje rungtyje. Puikius rezultatus lėmė trenerių atsidavimas ir geras bei kryptingas darbas.

Girdime kritiką, kad mažai treke būname, bet be sunkaus darbo plente pergalės treke neįmanomos. Tai dar kartą įrodėme. Be Panevėžio treko nebūtų mūsų pasiekimų. Dabar rinktinės nariai turi ilsėtis ir kaupti jėgas, o rudenį laukia Europos čempionatas“, – pabrėžė LDSF vienas vadovų A. Taučius.

A. Jakimavičius: dirbdami treke, nesugadinome nei vieno „plentininko“

Lietuvos treko rinktinės treneris A. Jakimavičius tikisi, kad pavyks suburti ir pajėgią vyrų komandą.

„Vyrai jau pradėjo daugiau vertinti treką, todėl bus ir rezultatų. Turime Ramūną Nevardauską, kuris pusantrų metų treniravosi su „trekininkais“. Dabar Prancūzijoje taurės varžybose jis užėmė antrą vietą ir pasirašys kontraktą su profesionalais.

Dirbdami treke nesugadinome nei vieno „plentininko“. Tikėsimės po truputį treke „pakelti“ ir vyrus. Gaila, kad prieš šį čempionatą susirgo I. Konovalovas. Su T. Vaitkumi tarėmės, kad jis startuos, bet jo planai pasikeitė. Jei mes suburtume I. Kanovalovą, T. Vaitkų, R. Nevardauską ir G. Bagdoną – būtų gana stipri komanda. Tai sunku, nes visi nori plente lenktyniauti“, – informavo dviračių treko specialistas.

Treneris aukštai vertina visos Lietuvos komandos pasirodymą Danijos sostinėje.

„Pasiekimus vertinu aukštai, džiaugiuosi, kad neapvylėme sirgalių. Įrodėme, kad pinigai nebuvo išleisti dovanai. Džiaugiuosi, kad prasibrovėme į pasaulio elitą, su mumis visi jau skaitosi. Dar džiaugiuosi, kad pasikeitė S. Krupeckaitės taktinis važiavimas. Tai trenerio D. Leopoldo nuopelnas. Keirino rungtį Simona, pravažiavo taip, kad buvo gražu žiūrėti“, – apibendrino A. Jakimavičius.

Praėjusių metų pasaulio čempionate Lenkijoje S. Krupeckaitė džiaugėsi vienu aukso ir dviem bronzos medaliais (vienas jų – su G. Gaivenytė), o V. Sereikaitė iškovojo bronzą.

Lietuva pagal aukso bedalių skaičių bendroje įskaitoje Danijoje užėmė 6-ąją vietą tarp 16-os rinktinių, o pagal bendrą medalių skaičių mūsiškės – ketvirtos.

Rezultatai:

Moterys

Keirinas

Simona Krupeckaitė – auksas

500 m lenktynės

Simona Krupeckaitė – sidabras
Gintarė Gaivenytė 18-oji vieta (21)

500 m asmeninės sprinto lenktynės

Simona Krupeckaitė – bronza
Gintarė Gaivenytė – 27-oji vieta (27)

Komandų sprinto lenktynės

Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė - bronza

3 km asmeninėse persekiojimo lenktynės

Vilija Sereikaitė – bronza
Aušrinė Trebaitė 18-oji vieta (22)
Vaida Pikauskaitė - 19-oji vieta (22)

Daugiakovės (omnium) varžybos

Vilija Sereikaitė – 6-oji vieta (tarp 17 dalyvių)

Skrečas (40 ratų, 10 km)

Svetlana Pauliukaitė - 21-oji vieta (22 finišavusios)

Moterų komandų persekiojimo lenktynės

Vilija Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė ir Aušrinė Trebaitė – diskvalifikuotos (16)

Vyrai

4 km asmeninėse persekiojimo lenktynės

Gediminas Bagdonas - 22-oji vieta (27)

Aukso medalių įskaita (auksas, sidabras, bronza, iš viso):

1.Australija62210
2.D. Britanija3519
3.Prancūzija2327
4.JAV2013
5.Kanada2002
6.Lietuva1135
7.Olandija1102
8.Vokietija1012
9.Danija1001
10.N. Zelandija0224
11.Kinija0202
12.Kolumbija0101
12.Kuba0101
12.Malaizija0101
15.Baltarusija0033
16.Belgija0011
16.Čekija0011
16.Ispanija0011
16.Japonija0011

Bendroji medalių įskaita:

1.Australija62210
2.D. Britanija3519
3.Prancūzija2327
4.Lietuva1135
5.N. Zelandija0224
6.JAV2013
7.Baltarusija0033
7.Kanada2002
8.Olandija1102
9.Vokietija1012
10.Kinija0202
11.Danija1001

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją