Finale ji aplenkė ruses Jekateriną Gnidenko ir Jeleną Brežnivą, kurios atitinkamai pelnė sidabro ir bronzos medalius.Lietuvės varžovės finale dar buvo baltarusė Olga Panarina (4 vieta) ir prancūzės Sandie Clair (5) bei Olivia Montauban (6).

Sekmadienį ryto varžybose vykusioje rungties kvalifikacijoje S. Krupeckaitė antrame važiavime finišavo trečia ir pateko į finalą.

„Na, iš tikrųjų, didžiuojuosi savimi ir sirgaliais. Noriu padėkoti mūsų dviračių sporto federacijai, kad ji čia surengė tokią šventę. Aišku, varžybos namuose, dabar supratau, kad tai yra stimulas, nes sirgalių palaikymas labai padeda. Dabar belieka paprašyti, kad pasaulio čempionatas pas mus vyktų.

Kalbant apie pirmą auksą, tai noriu paminėti kad su Gintare mes - komanda. Kaip aš be jos negaliu, taip ir jinai be manęs negali. Manau, kad prie pergalės prisidėjome po lygiai. Ir trenerio darbas svarbus, kuris pasirūpino, kad Gintarė atsigautų po traumos“, - kalbėjo dukart 2012 metų Europos čempionė S. Krupeckaitė.

Gintarė Gaivenytė pirmame atrankos važiavime finišavo tik šešta ir toliau varžėsi dėl 7-11 vietų. Galutinėje įskaitoje lietuvė tenkinosi 10 pozicija.

Vyrų keirino varžybose Lietuvos atstovas Airidas Videika savo ketvirtame atrankos važiavime buvo ketvirtas, tokią pat vietą užėmė ir paguodos lenktynių pirmame važiavime ir į finalą nepateko.

Lietuvos komanda šiose Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo šešis medalius - 3 aukso, 1 sidabro bei 2 bronzos. Penktadienį auksą lietuvės Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė ir Vaida Pikauskaitė iškovojo moterų komandų persekiojimo lenktynėse bei komandų sprinto rungtyje (S. Krupeckaitė ir G. Gaivenytė), šeštadienį S. Krupeckaitė tenkinosi bronza asmeninėse sprinto lenktynėse, sekmadienį A. Trebaitė pasipuošė sidabru omniumo (daugiakovės) varžybose, o Gediminas Bagdonas šioje pačioje rungtyje iškovojo bronzos medalį.

Lietuvos rinktinė užėmė antrą vietą medalių rikiuotėje. Iš viso medalius pelnė vienuolikos valstybių (dalyvavo 21 šalies atletai) sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)