Nuo rudens Šiauliuose numatoma įkurti regbio klasė

Pirmąją vizito dieną Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius su Škotijos regbio federacijos trenerių plėtros vadovu Alexu Edmonstone’u kalbėjo apie trenerių kvalifikacijos kėlimo metodus, strategiją bei apie kiekvieno amžiaus rinktinių žaidėjų testavimo kriterijus, Škotijos rinktinių ruošimo strategiją ir pagrindinius žaidimo principus kiekvieno amžiaus rinktinėje.

Pasak I. Kukulskio, kadangi jau nuo šių metų rugsėjo Šiaulių universiteto gimnazijoje numatoma įkurti regbio klasę, vizito metu domėtasi tuo, kas aktualiausia.

„Visuomet naudinga pasitikrinti, ar teisingu keliu einama, panaudoti pasiteisinusią patirtį ir žinias. Nuo rudens Šiaulių ir Panevėžio gimnazijose Vyriausybė bei Kūno kultūros ir sporto departamentas nutarė atidaryti sporto klases, tarp kurių numatomas regbi,s ir tokiu būdu pradėti žengti rimtus žingsnius link Olimpiados.

Kadangi regbis – taip pat olimpinė sporto šaka, svarbu, kad Šiaulių universiteto gimnazijoje vyktų aukštos kvalifilikacijos trenerių darbas ir nepriekaištingas darbo vykdymas. Būtent todėl gilinome žinias šiuo klausimu. Kaip aš sakau, visi dviračiai yra sukurti, tiesiog reikia pasirinkti tinkamiausią iš jų“.

Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius sako, kad norima strategiškai sudėlioti trenerių ir žaidėjų parengimą, nes dabartiniai rezultatai nėra tenkinantys.

„Nors Škotijos regbio federacija pažengusi gerokai toliau nei Lietuvos, mus mielai priėmė ir padėjo atsakyti į visus Lietuvos regbio federacijai rūpimus klausimus. Škotai regbio pasaulyje – dešimti. Manau, kad tai – pakankamai geras rezultatas, kad galėtume iš jų semtis žinių.

Jie tik prieš ketverius metus pradėjo kurti profesionalaus regbio modelį, tad viskas nauja ir galima matyti progresą bei procesą nuo pat pradžios iki šios dienos. Kalbėjome, kaip vyksta testavimai, kaip organizuojamos stovyklos ir kokiu principu vykdomos treniruotės, testavimai“.

Aptarta regbio plėtra universitetuose

Kitas aktualus Lietuvos regbio federacijai klausimas – regbis universitetuose, nes jau šiemet bus pradėtas Lietuvos universtitetų regbio-7 čempionatas. Mums buvo aktualu, kokį modelį škotai taiko universitetams, kaip vykdomos komunikacijos su universitetais ir kas prižiūri visą šį procesą.

Būtent šie klausimai aptarti susitikimo su Darrenu Burnsu, atsakingu už Škotijos kolegijų bei universitetų regbį, metu. Su juo buvo aptarta plėtra universitetuose bei universitetų čempionatų pravedimo modelis.

„Žinoma pas juos labai daug universitetų žaidžia, bet mums bus gera pradžia ir su šešiais universitetais – sako Škotijoje viešėjęs I. Kukulskis.

Stebėjo profesionalaus klubo trenerių darbą

Aptarus gimnazijų ir universiteto regbio plėtrą, kitą dieną vyko susitikimai su „Glazgow worriors“ profesionalaus regbio klubo direktoriumi Nathan Bombrys bei „Glazgow Worriors“ regbio akademijos vadovu Iain Monaghan, kur buvo kalbama apie šio klubo veiklos principus, „Glazgow Worriors“ regbio akademijos veikimo modelį, testavimo, treniruočių principus bei kriterijus, žaidėjų sportinių rezultatų kontroliavimo metodus.

Šių susitikimų metu Lietuvos regbio federacijos generalinis sekretorius dalyvavo profesionalaus klubo treniruotėse, stebėjo trenerių darbą.

Vizitą užbaigė susitikimais su Škotijos federacijos direktoriumi Colins Thompson bei nacionalinės akademijos vadovu Grant McKelvey. Su jais buvo kalbama apie Škotijos regbio federacijos veikimo modelį bei Nacionalinės akademijos struktūrą, funkcijas bei aptarta su kokiais iššūkiais ir problemomis susiduriama šiandien.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)