V. Andrulytė 3-iose lenktynėse užėmė 29 vietą, o 4-ame plaukime kilo į 24-ą poziciją.

Bendroje įskaitoje lietuvė po 4 lenktynių (2 dienų) rikiuojasi 26-oje vietoje.

Primename, jai varžybų pradžia sekmadienį klostėsi taip pat permainingai. Pirmajame ji liko 38-ta, bet antrajame plaukime iškovojo dešimtąją vietą.

Po dešimties plaukimų prasčiausias rezultatas bus anuliuotas, dėl vietos medalių plaukime varžysis dešimt lyderių.

RS:X burlente besivaržantis Juozas Bernotas pirmadienį, kaip ir sekmadienį, kovojo trijuose šios klasės plaukimuose.

Trečiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis lietuvis 4-ame starte užėmė 15 vietą, 5-ose lenktynėse liko 21-as, bet po penktojo etapo finišo lietuviui, kaip ir kitiems daug atsilikusiems sportininkams, buvo skirti 26 baudos balai ir jie liko neklasifikuoti penktojo plaukimo finiše. 6-ame plaukime lietuvis pakilo į 12 poziciją.

Bendroje įskaitoje po antrosios dienos sportininkas iš Lietuvos atmetus prasčiausią rezultatą yra 15-as (73 baudos balai).

Tokijo olimpinės žaidynės, Juozas Bernotas

Po pirmadienio pasirodymo J. Bernotas dėmesį atkreipė į netikėtas oro permainas.

„Nuo ryto sulaukėme vėjo, o tai buvo netikėta, nes prognozės to nežadėjo. Kaip sakau, pagal horoskopą, matyt, nes plaukėme po pietų, tai pūtė iš ryto.

Pirmą plaukimą spėjome suplaukti pučiant stipresniam vėjui ir tada jis pradėjo rimti. Galiausiai vėjas visai nurimo, o prasidėjus antram plaukimui jis buvo gūsingas, o tai jau savotiška loterija.

Kas papuolė į tą dvėstantį vėją, suplaukė labai greitai, o kitai daliai neliko vėjo ir jie nespėjo finišuoti.

Trečią plaukimą vėjas išsilygino, tapo aišku, kur geriau plaukti ir buvo geriau. Gaila ir apmaudu, kad taip įvyko, toks jau tas buriavimas, vėjas pagal horoskopą.

Taip, teko nemažai rankomis padirbėti. Tas antras plaukimas buvo toks beviltiškas ir pareikalavo daug jėgų, o naudos neatnešė, dėl to apmaudu.

Antradienis – laisva diena, galėsime pailsėti, atsigauti. Kadangi ryt (antradienį) laisva, tai žada vėl gerą vėją (juokiasi), bet nieko. Reikia pailsėti, varžybos tik įpusėjo. O poilsis toks: išsimiegoti, pailsėti, atsigavimo treniruotė sporto salėje ir masažas, be kurio vėl startuoti būtų sudėtinga“, – po pirmadienio pasirodymo kalbėjo J. Bernotas.

Ir burlentininkai po dešimties plaukimų išsiaiškins dešimt stipriausiųjų, kurie susikaus finale – medalių lenktynėse.

Buriuotojų varžybos vyksta greta Enošimos salos, esančios apie 50 km nuo Tokijo.

Lietuvai Tokijo olimpinėse žaidynėse atstovauja 41 sportininkas.

Liepos 23 dieną startavusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)