Pirmadienį „Twitter“ socialiniame tinkle pasirodė 20 sek. trukmės video, kuriame įamžintas Rusijos rinktinės ir NHL lygoje rungtyniaujančios Vašingtono „Capitals“ komandos puolėjas Jevgenijus Kuznecovas.

Vaizdo įraše 27-erių rusas sėdi prie stalo ir su kažkuo bendrauja per savo išmanųjį telefoną.

Fone matyti lovoje mieganti mergina, o priešais ant stalo – galimai alkoholio butelis ir du balti miltelių takeliai. Rusijos žiniasklaidos nuomone, balti takeliai – tai narkotinės medžiagos.

Nieko keisto, kad kilo milžiniškas skandalas. Atskirą įvykio tyrimą jau pradėjo ir Rusijos ledo ritulio federacija, ir šalies sporto ministerija.

Savo paaiškinimą bandė pateikti ir pats J. Kuznecovas. Ledo ritulininkas patvirtino, kad įraše nufilmuotas būtent jis, tačiau griežtai atsiribojo nuo aplinkos ir tvirtino, jog gyvenime nėra vartojęs jokių narkotikų.



„Taip, aš mačiau, kad socialiniuose tinkluose pasirodė šitas video. Aš ne visada esu susijęs su tuo, kas vyksta greta manęs. Niekada nesu vartojęs narkotikų ir nesiruošiu to daryti. Jeigu dėl to kyla klausimų – bet kurią akimirką esu pasiruošęs medicininei ekspertizei.

Šiam vaizdo įrašui – metai. Viskas įvyko 2018-aisiais Las Vegase, kai mes su „Capitals“ komanda laimėjome Stanley taurę. Ir su šiuo pasaulio čempionatu įrašas neturi jokių sąsąjų. Aš tuomet tiesiog užėjau pas pažįstamus į viešbučio numerį. Kai pamačiau, kas ten vyksta – nepažįstamos moterys, neaiškus dalykai ant stalo – paskambinau draugui ir išėjau iš ten kiek galėjau greičiau“, – savo įvykių versiją „Sport-Express“ pateikė J. Kuznecovas.

„Gaila, kad kažkas sugalvojo sukelti triukšmą tik dabar – po rinktinės pralaimėjimo. Neturiu ką slėpti, tegul tai lieka ant sąžinės žmogaus, kuris išplatino šį video“, – teigė J. Kuznecovas, kurio atstovaujama Rusijos rinktinė pasaulio čempionate Bratislavoje iškovojo bronzos medalius.

Visgi šį rezultatą patys rusai laiko nesėkme, nes komandai keliamas tikslas buvo tapti planetos čempione. Rusų žygį pusfinalyje sensacingai sustabdė juos 1:0 įveikę suomiai, kurie vėliau finale patiesė ir Kanados rinktinę bei tapo nugalėtojas.

Į įvykius jau sureagavo ir „Capitals“ klubas, viešai paskelbęs, jog pradėjo savo tyrimą.

„Dabar renkame faktus, o kai matysime jų visumą – plačiau komentuosime situaciją“, – informavo JAV sostinės klubo atstovai.

NHL lygoje J. Kuznecovas rungtyniauja nuo 2014-ųjų. Visą šį laiką jis atstovauja „Capitals“ komandai, su kuria 2018-aisiais laimėjo NHL čempionatą, tą patį sezoną jis buvo rezultatyviausias turnyro atkrintamųjų varžybų žaidėjas, viso surinkęs 32 taškus.

NHL apžvalgininkų J. Kuznecovas neretai yra pavadinamas „vieną aukščiausių ledo ritulio IQ turinčių žaidėjų visoje lygoje“.

Savo apdovanojimų kraityje jis turi du pasaulio čempionato aukso ir tris – bronzos medalius.

Dėl specifinio savo įvarčių šventimo jis yra gavęs „žmogaus-paukščio“ (angl. The Birdman) pravardę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)