Šiuo metu buvęs greitojo čiuožimo treneris Cho atlieka dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Praėjusių metų rugsėjį jis pripažintas kaltu dėl fizinės prievartos naudojimo prieš tą pačią Shim bei dar tris savo auklėtinius.

Treneris tuomet policijai prisipažino naudojęs prievartą, nes norėjo pagerinti auklėtinių rezultatus. Tačiau dabar trenerį vejasi kur kas sunkesni kaltinimai.

Netrukus 22-ąjį gimtadienį švęsianti Shim Suk-hee teigia, kad treneris net ketverius metus ją seksualiai išnaudojo.

Sportininkės košmaras prasidėjo 2014 metais, kuomet ji dar buvo nepilnametė – 17-os. Anot sportininkės, tai baigėsi likus keliems mėnesiams iki 2018 metų Pjongčango olimpinių žaidynių.

Būtent 2018-ųjų sausį į dienos šviesą išlindo kaltinimai smurtu. Tuomet Shim Suk-hee net pabėgo iš komandos treniruočių stovyklos. Teismui ji liudijo apie baisius išgyvenimus.

„Jis nuolat mane keikė ir mušė nuo tada, kai man buvo septyneri. Vieną kartą jis mušė mane su ledo ritulio lazda ir sulaužė kelis pirštus“, – pasakojo atletė.

Prieš 2018-ųjų žaidynes ji buvo dar stipriau sumušta: „jis spardė ir daužė mane taip stipriai, ypač į galvą, kad galvojau, jog čia vietoj ir numirsiu.“

Shim Suk-hee teigia, kad treneris jai grasino niekam neprasižioti apie smurtą ir seksualinę prievartą, nes jis „sugriaus jos karjerą“.

Kaip rašo „Yahoo News“, Pietų Korėjos sporto bendruomenėje fizinės bausmės ir nuolatinis psichologinis smurtas yra toleruojamas. Apie tai prabilę sportininkai dažnai tyliai nuteisiami kaip išdavikai. Vis dėlto realia laisvės atėmimo bausme nuteisus Cho Jae-beomą už prievartą, jo auklėtinė ryžosi pagaliau prabilti ir apie seksualinį smurtą.

Iš pradžių Shim net bijojo liudyti teisme, tačiau vėliau suprato, kad treneris nuolatiniais grasinimais jai „praplovė smegenis“. Dabar sportininkė teigia besigydanti nuo depresijos, miego sutrikimų ir potrauminio sindromo.