Remiantis Latvijos sporto įstatymu, tokiu būdu 31-erių sportininkas praras teisę atstovauti savo šalies rinktinei, skelbia Latvijos Delfi portalas.

„Spartak“ praneša, kad su ledo ritulininku sudaryta vienerių metų sutartis.

Devynių pasaulio čempionatų ir dvejų olimpinių žaidynių dalyvis prasidėjus karui Ukrainoje paliko Vladivostoko „Admiral“ klubą ir persikėlė į Šveicarijos „Premier“ lygą, gynė „Biel-Bienne“ ekipos garbę ir čia užbaigė 2022-ųjų sezoną.

Prisijungimas prie „Spartak“ klubo M. Indrašiui greičiausiai kainuos karjerą Latvijos rinktinėje.

Balandį Latvijos Seimas patvirtino Sporto įstatymo pataisas, kurios numato, jog atletams draudžiama dalyvauti Rusijoje ir Baltarusijoje vykstančiose varžybose.

Kitu atveju šio draudimo nesilaikantys sportininkai ir sporto atstovai negali būti įtraukti į Latvijos rinktinę, netenka valstybės ar savivaldybės biudžeto lėšų treniruočių ir varžybų išlaidoms kompensuoti.

Kiek anksčiau Latvijos Delfi portalas skelbė, jog Vladivostoko „Admiral“ klubui ir toliau vadovaus buvęs ilgametis Latvijos rinktinės lyderis Leonidas Tambijevas, jo asistentu dirbs kitas Latvijos pilietis Andrejus Banada.

L. Tambijevas – visų laikų rezultatyviausias ledo ritulininkas Latvijos rinktinėje, per 208 dvikovas pelnė 66 įvarčius ir atliko 84 rezultatyvius perdavimus.

Jis taip pat buvęs U-18 ir U-20 jaunimo rinktinių strategas.

Kiek anksčiau L. Tambijevas yra pareiškęs, kad yra pasirengęs ir toliau tęsti darbus Rusijos klube. Rygoje gimusiam ledo ritulio specialistui Rusijos karinė invazija į Ukrainą nėra kliūtis tęsti karjerą Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)