Nelaimė įvyko penktadienį, daugiakovės varžybų pirmoje skrečo rungtyje.

DELFI šaltinių teigimu, likus ratui iki skrečo finišo griuvo trys dviratininkai, minėtas italas, lietuvis Žygimantas Norutis ir slovakas Davidas Sikora.

Ypač liūdnai varžybos baigėsi 17-mečiui L. Gobbo. Vieno iš griūtį patekusio dviračio pedalas lietė treko paviršių, nuskėlė gabalą treko lentos, į kurią ir rėžėsi į nelaimę patekęs jaunuolis.

Nuo treko atšokusi smaili medžio lenta perdūrė 17-mečio jaunuolio šlaunį bei pradūrė plautį. Jaunuolis netrukus buvo išgabentas į ligoninę ir skubiai operuotas.

Lietuvis atsipirko nubrozdinimais, tačiau lūžo dviratis. Sportininkas vėliau varžybas tęsė su atsarginiu dviračiu.

„Po operacijos jis atsigauna, tačiau lieka intensyvios terapijos skyriuje, siekiama profilaktiškai apsaugoti nuo infekcijos“, – BBC teigė vienas varžybų vadovų Frankas Glorieux.

Gente vykstančiame Europos jaunių (17-18 metų) ir jaunimo (iki 23 metų) dviračių treko čempionate dalyvauja ir būrys lietuvių, o minėtoje daugiakovėje Žygimantas Norutis užėmė 13 vietą.

Be jo, šiose pirmenybėse dalyvauja Erika Župerkaitė (U18), Olivija Baleišytė (U23), Mantas Bitinas (U18) ir Akvilė Gedraitytė (U18).

Šiame

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)