Ketvirtadienio rytą neolimpinėje moterų 50 m plaukimo krūtine distancijoje startavusi R. Meilutytė bendroje įskaitoje užėmė trečiąją vietą ir užtikrintai pateko į A finalą. 26-erių kaunietei šį nuotolį pavyko įveikti per 31,08 sek.

Pirmąją vietą atrankoje užėmė Didžiosios Britanijos sportininkė Imogen Clark, distanciją nuplaukusi per 30,50 sek. Antroji vieta atiteko plaukikei iš Pietų Afrikos Respublikos Larai Van Niekerk (30,52 sek.).

R. Meilutytei iki šiol priklauso šios rungties „Mare Nostrum“ varžybų rekordas (29,88 sek.). Greičiausiai per savo karjerą kaunietė yra plaukusi pernai Europos čempionate Romoje, kai užfiksavo 29,44 sek. rezultatą.

Priminsime, kad trečiadienį lietuvė įvykdė olimpinį normatyvą moterų 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

A. Šidlauskas ketvirtadienį ryte startavo vyrų 100 m plaukimo krūtine atrankos varžybose. Tarp visų 55 kvalifikacijos dalyvių lietuvio užfiksuotas rezultatas buvo pats greičiausias – 1.01,07 min.

Vakare vyksiančiame A finale panevėžietis pasivaržys su antrą vietą užėmusiu lenku Janu Kalusowskiu (1.01,28 min.). Trečias šįryt buvo vakar 200 m distancijoje nugalėjęs japonas Ippei Watanabe (1.01,38 min.).

Asmeninis A. Šidlausko šios rungties rekordas yra 59,12 sek., o olimpinis normatyvas – 59,49 sek.

Dar vienas Lietuvos atstovas – S. Multinas – jau užbaigė savo pasirodymą Barselonoje.

Vyrų 200 m plaukimo peteliške rungtyje sportininkas aplenkė dešimt varžovų ir į finalą nepateko. Jo užfiksuotas rezultatas (2.06,67 min.) atrankoje buvo 29-as.

Finaliniai A plaukimai prasidės 18 val. Lietuvos laiku.

Varžybas kartu organizuoja Katalonijos plaukimo federacija ir Sant Andreu plaukimo klubas.

Visi trys „Mare Nostrum“ etapai yra įtraukti į oficialų „World Aquatics“ kalendorių, tad varžybų dalyviai juose gali vykdyti normatyvus į šių metų pasaulio čempionatą bei kitais metais vyksiančias vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje.

Tiek R. Meilutytė, tiek A. Šidlauskas jau yra užsitikrinę vietas šių metų pasaulio čempionate.

Olimpinius normatyvus vieninteliai iš Lietuvos plaukikų kol kas yra įvykdę Danas Rapšys (200 ir 400 m laisvu st.) ir R. Meilutytė (100 m krūtine).

Trečiasis ir paskutinis „Mare Nostrum“ varžybų etapas vyks šį savaitgalį (gegužės 20-21 d.) Monake. Ten turėtų pasirodyti A. Šidlauskas ir Daniil Pancerevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją