Graikų-romėnų imtynių turnyre (48 dalyviai) aukso medalius iškovojo Justas Petravičius (59 kg), Vilius Laurinaitis (98 kg) ir Mantas Knystautas (130 kg).

Moterų imtynių (20 dalyvių) varžybose pirmąsias vietas užėmė Giedrė Blekaitytė (58 kg) ir Danutė Domikaitytė (69 kg).

Šiaurės šalių imtynių čempionato nugalėtojais taip pat tapo „laisvūnai“ Tomas Baracevičius (65 kg) ir Edgaras Voitechovskis (86 kg).

Varžybos Panevėžyje Lietuvos komandoms buvo vienas pagrindinių startų ruošiantis įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatams. Šiuo metu pajėgiausi imtynininkai tik pajunta sezono ritmą, todėl ne visi sublizgėjo savų žiūrovų akivaizdoje.

„Šiai dienai stabiliausiai kovoja Mantas Knystautas. Jis pakankamai lengvai įveikė nepatogius varžovus norvegą Oscarą Marviką ir suomį Tuomį Lahtį, - apie savo auklėtinių pasirodymą kalbėjo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis. - Vilius Laurinaitis tapo nugalėtoju, tačiau imtynių kokybė kol kas banguoja. Gerą įspūdį paliko Eivydas Stankevičius. Nepaisant pralaimėjimų lygiose kovose švedams Emiliui Sandaliui ir olimpiečiui, Europos jaunimo (iki 23-ejų metų) čempionui Zakariasui Bergui, Eivydui jokių priekaištų neturiu. Kiek apmaudu, kad kaunietis sportinę formą pasiekė kiek pavėluotai - tokios fizinės kondicijos jis laisvai galėjo pretenduoti į penketuką prieš pora mėnesių vykusiame Europos jaunimo čempionate.

Lengvasvorio Justo Petravičiaus pasirodymą vertinti negalėčiau - jo varžovai buvo daug žemesnio lygio, todėl lauksime kitų varžybų ir nuo komentarų susilaikysiu. Tuo tarpu Edgaro Venckaičio pralaimėjimo finale nesureikšminu. Jis tik pradeda įsivažiuoti, jam kol kas sunku lengvai judėti visas šešias minutes. Akivaizdžiai metėsi, kad pirmą kėlinuką Edgaras „tempia“ kaip gerais laikais, bet antroje dalyje „sėda“. Jei treniruosis taip, kaip moka tik jis, po dviejų mėnesių matysime visai kitą atletą.“

Moterų imtynių turnyre žibėjo dvi žvaigždės Europos čempionė Grace Bullen iš Norvegijos ir pasaulio ir Europos čempionatų prizininkė Epp Mae iš Estijos. Beje, pastarajai atletei teko kiek pasinervinti, nes jaunoji Greta Čeponytė nuskraidino estę 4 balų vertės metimu.

Kaip ir tikėtasi, savo vienintelę varžovę gan lengvai patiesė Danutė Domikaitytė, o vilkaviškietė Vaida Puidaitė liejo apmaudo ašaras dėl paskutinę sekundę pralaimėtą dvikovą suomei Annimaria'ai Aho. Be didesnio vargo čempionės titulą iškovojo Giedrė Blekaitytė.

Vertindamas „laisvūnų“ kovas treneris Olegas Voitechovskis gerais žodžiais pamalonino savo sūnų Edgarą.

„Panevėžyje Edgaras nugalėjo Europos jaunimo čempioną Henrį Selenijų iš Suomijos. Taip pat jis tiesiog turi daugiau patirties ir yra fiziškai stipresnis už savo komandos draugus. Šiuo metu jis yra lyderis ne tik savo svoryje, bet ir apskritai yra ryškiausias šalies laisvųjų imtynių atstovas. Gabiems Domantui Pauliuščenkai ir Dominykui Viliušiui dar reikia laiko, kad sutvirtėtų. Patiko Tomo Baracevičiaus kovos“, - įspūdžiais pasidalino treneris.

Pirmas Šiaurės šalių čempionatas vyko Norvegijos sostinėje Osle (tuometinė Kristianijoje - aut. pastaba) 1918 metais. Tarpukaryje šios varžybos neretai buvo laikomos svarbesnėmis nei pasaulio ir Europos čempionatai.

Lietuvos, Estijos, Latvijos imtynininkai šiame čempionate dalyvauja nuo 1993 metų. Turnyre debiutavusios šešių atletų Lietuvos komandos sudėtyje buvo trys sportininkai, kurie vėliau skirtingais metais vadovavo ir vadovauja šalies imtynių federacijai. Herninge (Danija) vykusiame čempionate penktą vietą iškovojo Andrejus Gribojedovas, o Valentinas Mizgaitis ir Giedrius Dambrauskas liko šeštoje pozicijoje.

Iki šių metų aukščiausi lietuvių pasiekimai Šiaurės šalių čempionatuose - 1998 metais Vaajakoskyje (Suomija) iškovoti Mindaugo Mizgaičio (130 kg) sidabro ir Ruslano Vartanovo (54 kg) bronzos apdovanojimai.