Nors Baltijos lygoje šiemet sėkmingiau rungtyniauja vilniečiai, kovingas Šiaulių klubas pademonstravo savo charakterį. Po trijų setų Šiaulių ekipa atsiliko 1-2, bet vedami galingai paduodančių žaidėjų sugebėjo išlyginti rezultatą ir lemiamame sete išplėšti gražią pergalę.

22 taškus Šiaulių klubui pelnė Arnas Rumševičius, 20 – Edvinas Vaškelis, 12 – Paulius Misiukevičius, 11 – Audrius Aleknavičius.

Sostinės ekipoje nesulaikomai žaidė Robertas Juchnevičius. Jo sąskaitoje – 31 taškas. 16 taškų pelnė Artūras Vasiljevas, 13 – Jonas Rakickas.

Lygus žaidimas atsispindi ir statistikos protokole. Iš viso šiauliečiai laimėjo 103 taškus, o vilniečiai – 100. Beveik vienodas buvo ir padavimų bei priėmimų procentas.

„Labai džiaugiamės ketvirtą kartą iš eilės laimėję Didžiąją taurę. Pergalė yra pergalė, bet ypač džiugina žaidimo kokybe. Žaidėme su labai rimta ir gera priešininkų komanda, kuri yra labai gerai sukomplektuota ir subalansuota. Pergalę lėmė ta patirtis, kurią įgavome žaisdami Baltijos lygoje. Ten galime gauti tokio aukšto lygio rungtynių, kurių trūkdavo Lietuvoje“, – kalbėjo Šiaulių ekipos treneris Aivaras Strockis.

Šis laimėjimas šiauliečiams turėtų suteikti dar daugiau pasitikėjimo ir energijos kovojant Baltijos lygoje. A. Strockis vilniečiams žada kietą kovą ir būsimose akistatose.

„Šiuos metus užbaigėme labai gražiai. Dar liko keletas rungtynių Baltijos lygoje, bet kalbant apie 2017 metus, tai Lietuvos čempionato finalinio ketverto turnyras numatomas Šiauliuose, todėl tikimės ten pademonstruoti kokybišką ir gerą žaidimą bei nudžiuginti žiūrovus“, – pridūrė A. Strockis.

Vilniaus klubo treneris ir vadovas Vasilijus Burakinskis pripažino, kad šiauliečių pergalę lėmė geresnis padavimas.

„Pirmąjį setą šiauliečiai sužaidė labai gerai, ypač kalbant apie padavimą. Ketvirtajame sete tie žmonės, kurie padavinėjo varžovų „planeriui“, neįvykdė savo darbo dalies. Dėl padavimų mes iš esmės ir pralaimėjome ketvirtą setą. Po nesėkmingų padavimų atsirado daug negatyvios emocijos. Tas mus ir paskandino. Šiose rungtynėse neįvykdėme užduočių, kurias kėlėme tiek dėl padavimų, tiek dėl priėmimų.

Penkto seto galėjo ir turėjo nebūti, bet varžovai geriau sužaidė ketvirto seto pabaigą, o penktam sete mes vėl padavinėdami nesudarėme jiems spaudimo. Šiauliečiai beveik visas rungtynes galėjo žaisti greitai. O kai jie žaidžia greitai ir turi daug atakos variantų, tai jiems paranku. Kaip matėme, statistika abiejų komandų panaši, bet pas juos padavimas buvo geresnis. Mes padarėme penkiomis klaidomis ir to užteko. Taip pat kai kurie žaidėjai nesusitvarkė su psichologija“, – pasakojo V. Burakinskis

Nugalėtojams, be taurės, buvo įsteigti ir piniginiai prizai. Pasak V. Burakinskio, nors piniginis prizas kol kas labiau simbolinis, šis LTF žingsnis pakelia motyvaciją ir leidžia tikėtis papildomų paskatų Lietuvos čempionato finaluose.

Jau kitą savaitgalį Vilniuje „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ ir „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ tarpusavyje žais Baltijos lygos rungtynes. Neabejojama, kad SM „Tauro“ sporto salė bus pilna.

„Kitą savaitgalį Vilniuje turėtų būti labai daug žiūrovų, žadame SM „Tauro“ sporto salėje įrengti papildomų kėdžių. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra lygiavertės komandos, todėl nuo to bus žiūrovams tik įdomiau“, – pridūrė V. Burakinskis.

Prieš tai šiauliečiai ir vilniečiai LTF Didžiosios taurės turnyre iškovojo po dvi pergales. Šiauliečiai 3-0 (25:23, 25:14, 25:18) nugalėjo Gargždų SC ekipą ir 3-1 (25:19, 25:19, 19:25, 27:25) – Marijampolės „Sūduvą“. Vilniaus klubas tik po penkių setų kovos 3-2 (25:16, 16:25, 25:21, 24:26, 15:10) įveikė „Sūduvą“ ir 3-0 (25:12, 25:18, 25:7) – šeimininkus gargždiškius.

Lemiamose rungtynėse dėl trečiosios vietos Gargždų SC ekipa 3-2 (25:20, 17:25, 25:19, 20:25, 15:11) nugalėjo „Sūduvos“ tinklininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)