Anot gimnazijos direktorės pavaduotojo ugdymui Andriaus Stočkaus, šiuo metu joje mokosi 217 gimnazistų. Bet nuosavos treniruočių bazės ugdymo įstaiga iki šiol neturėjo.

„Gimnazijos auklėtiniai savo gyvenimą susiejo su sportu, todėl natūralu, kad mes jiems privalome suteikti kokybiškas paslaugas. Nenormalu, kad neturėjome nuosavos padorios treniruočių bazės, o pratybos vykdavo po miestą išsibarsčiusiose savivaldybės sporto salėse. Todėl sprendimas statyti šiuolaikinę sporto salę šalia gimnazijos stadiono – gaivaus vėjo gūsis“, – pasakojo A. Stočkus.

Naujame 3000 kvadratinių metrų komplekse savo erdves ras 15-os sporto šakų atstovai. Treniruotis galės ne tik žaidybinių sporto šakų atletai – krep­ši­ninkai, tink­li­ninkai, ran­ki­ninkai, futbolininkai, bet ir jaunieji imtynininkai, fechtuotojai, kitų individualių sporto šakų atstovai.

Žiūrovams bus įrengtos 240 vietų tribūnos.

„Proporcijos tarp gimnazistų iš Šiaulių ir regionų kinta. Prieš pora metų pas mus mokėsi 98 šiauliečiai ir 99 vaikai iš regionų. Šiuo metu šiauliečių sumažėjo dešimtadaliu, o atvykusių iš rajonų skaičius išaugo iki 130 mokinių. Dažname šalies rajono centre jau veikia nauji sveikatingumo centrai, todėl patys keistai jautėmės, kuomet atvykusiems mokytis į gimnaziją negalėjome pasiūlyti bent panašių sąlygų. Todėl simbolinis kapsulės įkasimas statybvietėje su laišku ateities kartoms mums yra ne šiaip ceremonija dėl kryžiuko, o, tikiu, mūsų lūkesčių išsipildymo pradžia“, – sakė A. Stočkus.

3 milijonų eurų vertės nauja sporto salė duris turėtų atverti daugiau nei po metų.

Tuo metu Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas Rimantas Bagdonas pažadėjo stipendijas geriausiems gimnazijos auklėtiniams.

„Prieš pora metų daug dėmesio skyrėme Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijai, dabar savo valandos susilaikė šiauliečiai. Mes su Virgilijum Alekna ir kitais bendraminčiais siekiame, kad sportuojantys turėtų ne tik išpuoselėtą raumenyną, bet ir košės galvoje. Todėl mano iniciatyva įsteigtos stipendijos gimnazistus turėtų motyvuoti ir, manau, kitus moksleivius keisti požiūrį į mokslus. Todėl šiemet pratęsiame pernai pradėtą akciją – vėl kas mėnesį iki mokslų metų pabaigos finansinio palaikymo sulauks šešios gimnazistės, kurios sugeba derinti mokslus ir sportą. Jei atsiras naujų „perliukų“ ir į juos atkreipsime dėmesį. Pavyzdžiui, žinau, kad kiaurais dešimtukais mokosi imtynininkė Neringa Parutytė, todėl laukiame jos ryškaus pasirodymo ant imtynių kilimo. Tokia mergaitė yra puiki kandidatė gauti stipendiją. Žinoma, noriu palinkėti, kad ir vaikinai patektų tarp išrinktųjų, nes dabar paradoksas, silpnoji lytis ant menčių guldo vaikinus“, – šypsojosi 1965 metų pasaulio imtynių čempionas.

Vi­sus moks­lo me­tus stipendiją gaus imtynininkės Ka­mi­lė Gau­čai­tė, Auk­sė Rut­kaus­kai­tė, Kor­ne­li­ja Zai­ce­vai­tė, irk­luo­to­jos Vik­to­ri­ja Va­rei­kai­tė ir Ra­min­ta Mor­kū­nai­tė bei tekvondo atstovė Klau­di­ja Tva­ro­na­vi­čiū­tė.