Lietuvos čempionas „Baltrex-Šiaulių“ klubas Kaune sulaukė rimtesnio pasipriešinimo nei pirmame rate, bet dar kartą įveikė „Ąžuolo-FM Tauro“ komandą 45:10 (19:5).

Šiauliečiams 15 taškų pelnė Vytaras Bloškys, 10 - naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas Armandas Kalinauskas, po 5 - Edmundas Ščavinskas, Valteris Rankis, Martynas Lianzbergas ir Ignas Jankaitis.

„Ąžuolo-FM Tauro“ gretose po 5 taškus pelnė Kasparas Krasauskas ir Evaldas Monginas.

„Kauniečiai šįkart geriau gynėsi, sukūrė keletą gražių atakų, todėl buvo įdomios rungtynės. Jos mums padėjo ruošiantis artėjančiam svarbiausiam mačui su „Vairo-Kalvio“ klubu“, - sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

„Nors rezultatas švieslentėje akivaizdus, rungtynės nebuvo lengvos. Mūsų didžiausia problema yra ta, kad sunkiai pradedame rungtynes. Mums reikia gauti gerą spyrį į užpakalį, kad pradėtume rungtyniauti. Varžovai tikrai patobulėjo po pirmų rungtynių, todėl teko paplušėti“, - teigė „Baltrex-Šiaulių“ narys Rimantas Zeringis.

Vis dar be pergalių liekantis Kauno klubas po dviejų savaičių Rygoje sieks atsirevanšuoti Latvijos ekipai ir pakilti į trečią vietą. Tam reikės geresnio komandinio žaidimo ir drausmės. Būtent to kauniečiams pritrūko žaidžiant su Šiaulių ekipa.

„Nėra drausmės komandoje, ypač antrame kėlinyje, kuomet pasijaučia nuovargis. Iš to pasipila klaidos. Pirmame kėlinyje palyginus dar viskas buvo tvarkoje, bet vėliau mes jiems dovanojome taškus savo klaidomis“, - rungtynes apibūdino „Ąžuolo-FM Tauro“ treneris Giedrius Narakas.

„Kai žaidžiame taškas į tašką, tuomet galime išlaikyti savo discipliną, bet kai praleidžiame greitus taškus, tai prarandame koncentraciją ir nebesilaikome žaidimo plano. Tikrai galime nugalėti latvius ir užimti trečią vietą. Turime individualiai stiprių žaidėjų, todėl tereikia tik gerai susiburti į komandą“, - pabrėžė kauniečių žaidėjas Naglis Dunčikas.

Atkaklios rungtynės vyko Rygoje, kur šeimininkai - Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“ regbininkai - metė rimtą iššūkį Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ekipai. Vis dėlto, varžovų spaudimą rungtynių pabaigoje atlaikiusi Šiaulių ekipa iškovojo svarbią pergalę 17:13 (7:5).

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Justinas Urbonas, 7 - Donatas Vilimavičius. Naudingiausiu žaidėjų pripažintas Mindaugas Zaboras („Vairas-Kalvis“).

Latvijos komandoje po 5 taškus surinko Guntis Cirša ir Tomas Asejevas, 3 - Gunaras Andersonas.

„Rezultatas po pirmojo kėlinio galėjo būti didesnis, jei nebūtų buvę daug techninio broko ir nebūtume darę daug klaidų. Latviai atkentėjo pirmą kėlinį, o antrame pamatė, kad rezultatas nėra didelis ir galima žaisti. Jie pradėjo mus spausti, bet tada pasireiškė mūsų kovingumas. Vyrai atsilaikė ir tuo labai džiaugiuosi, nes šįkart kovėmės iki pat pabaigos“, - kalbėjo „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

„Buvo atkaklios rungtynės. Įsivėlėme į jų grumtynių žaidimą ir dėl to patys sau apsunkinome rungtynes. Visų komandų tikslas yra pirmų smūgiu varžovus pasiųsti į nokdauną ir palaužti juos morališkai, bet prieš latvius labai sunku išlaikyti savo žaidimą“, - pasakojo vienas iš „Vairo-Kalvio“ lyderių Justinas Urbonas.

Latvijos komandos nariai pripažino varžovų pranašumą, nors patys apgailestavo dėl neišnaudotų progų.

„Vairas-Kalvis“ - rimta komanda. Mes su ja visada kovojame, bet pabaigose pralaimime. Šiandien buvo kitaip, bet antrame kėlinyje neišnaudojome poros galimybių. Pabandėme pabaigoje surengti keletą atakų, bet realaus šanso nugalėti neturėjome. Varžovai buvo stipresni. Truputį gaila, nes namuose norisi laimėti. Lietuvių žaidimas buvo geras, o mums nesisekė atakuoti. Atakų pabaigose, kai galėdavome pelnyti taškus, prarasdavome kamuolius ir neišnaudojome savo galimybių. Taip pat fiziškai buvome truputį silpnesni“, - sakė Kekavos ekipos žaidėjas Andris Andersonas.

Po šių rungtynių tapo aišku, kad TOP lygos čempionas spręsis penkto turo rungtynėse tarp „Vairo-Kalvio“ ir „Baltrex-Šiaulių“ klubų. Rungtynės vyks rugsėjo 26 dieną.

„Jeigu būtume laimėję, tai TOP lygoje intriga būtų sumažėjusi. Juk „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis“ nuolat kovoja dėl pirmos vietos. Dabar laukia didelė intriga. Žinoma, nugalės lietuviai“, - šypsojosi U. Bautris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją