Ilgai laukta kova turėtų įvykti „O2 World“ arenoje Vokietijos mieste Hamburge. Tiksli data dar neaiški, tačiau preliminariai kova vyks šių metų rugsėjį.

43-erių metų WBC diržo savininkas amerikietis paskutinį kartą kovėsi 2010 metais, kuomet ringe susitiko su Vitalijumi Kličko ir šiam pralaimėjo. Sh. Briggsas jau seniai reikalavo kovos su V. Kličko, o dabar ukrainietis pats nusprendė parodyti iniciatyvą ir metė iššūkį susitikti kovos ringe.

„Sh. Briggsas man jau įgriso, jis peržengė visas ribas. Todėl esu pasiryžęs susitikti su juo akis į akį ringe ir jį pamokyti“, – užsidegęs kalbėjo apie būsimą kovą V. Kličko.

„Aš suprantu Sh. Briggsą, jis nori išreklamuoti save ir kovoti dėl čempionų titulų, kaip tai padarė Davidas Haye'us, Tysonas Fury, Manuelis Charras ir Marco Huckas. Nė vienas iš šių vaikinų neišreklamavo savęs geriau nei tai padarė Sh. Briggsas. Vienintelė problema ta, kad jis peržengė ribą. Jis nežino kada sustoti ir tai jau tapo nebejuokinga“.

Primename, kad V. Kličko ir Sh. Briggso konfliktas tęsiasi jau kurį laiką. Iš pradžių Sh. Briggsas Majamyje (JAV) itališko maisto restorane pripuolė prieš V. Kličko ir pažėrė užgaulių žodžių: „Kas naujo, čempione? Aš tau sakiau, būsiu ten, kur tu esi, darysiu tai, ką darai tu, treniruosiuosi taip, kaip treniruojiesi tu. Kovokime, čempione.“

Netrukus po šių žodžių V. Kličko ėmė pilti vandenį ant Sh. Briggso galvos. Susinervinęs amerikietis jau norėjo pulti Vladimirą, bet stambaus sudėjimo vyriškis netrukus sustabdė Sh. Briggsą, kuris neišsilaikė ant kojų ir gana komiškai krito ant žemės.

Lapkritį Sh. Briggsas pasirodė V. Kličko treniruotėje, kurioje ukrainietis rengėsi dvikovai su bulgaru Kubratu Pulevu. Nors amerikietį sulaikė apsaugos darbuotojai, tačiau šis nepraleido progos išsakyti nuomonės apie V. Kličko: „Aš esu tikrasis čempionas. Žmonės nori matyti šią kovą. Aš išmušiu V. Kličko visus dantis“, – teigė Sh. Briggsas.

Prieš susitikimą su Sh. Briggsu V. Kličko Niujorke (JAV) balandžio 25-ą dieną dar kovos su Bryantu Jenningsu.