Alžyrą sezono startui pasirinkusi komanda, į Afriką važiuos su šešiais dviratininkais, likusieji trumpam grįžta į Lietuvą.

Kovo pradžioje komandos laukia trejų lenktynių serija: kovo 5-7 dienomis trijų etapų lenktynės „Tour Internationale d'Oranie“ (2.2 kategorija), kovo 8 dieną klasikinės lenktynės „Grand Prix de la Ville d'Oran“ (1.2 kategorija), o kovo 10-12 dienomis trijų etapų daugiadienės lenktynės „Tour International de Blida“ (2.2 kategorija).

Paulius Šiškevičius, Darijus Džervus, Martynas Maniušis, Airidas Videika, Mykolas Račiūnas ir Jonas Ališauskas, tokį šešetą pirmos sezono varžyboms pasirinko komandos direktorius Deividas Vileniškis.

„Ispanijoje praleidome du puikius mėnesius. Vyrai priprato prie klimato, todėl pirmoms sezono varžyboms nevažiuosime į šaltą Belgiją, o sukam į Alžyrą, kur turėsime septynias lenktynių dienas. Komandos sudėtį pasirinkome iš labiausiai patyrusių ir geriausiai pažįstamų jaunųjų dviratininkų, likusieji sezoną pradės Europoje“ – pasakojo komandos direktorius.

Komanda sausio pabaigoje į Ispaniją išvyko po Kaune ir Vilniuje vykusios fizinio pasiruošimo stovyklos. Pirmas savaites įveikę bazinius kilometrus, vėliau dviratininkai gerino asmeninius ir komandinius įgūdžius. Laikas nuo laiko prie „Staki–Baltik vairas“ komandos treniruočių prisijungdavo ir tokie dviratininkai kaip Ramūnas Navardauskas, Aidis Kruopis ar Ignatas Konovalovas.

Stovyklai artėjant prie pabaigos, komandos treniruočių procesai vis labiau buvo orientuoti į artėjančią sezono pradžią, o komandoje jaučiamas susikaupimas tik padėjo įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

„Pasiruošimas praėjo sklandžiai, vyrai tikrai puikiai jaučiasi, manau maksimaliai išnaudojome pasiruošimą stovykloje. Paskutines savaites intensyviai ruošiamės pirmoms sezono varžyboms. Dėl artėjančio starto kiek jaučiamas nerimas, bet tai vyrams tik prideda koncentracijos ir susikaupimo.“

Komanda treniruočių stovyklą užbaigs trečiadienį, ketvirtadienį persikels į Alžyrą, o šeštadienį startuos pirmose sezono varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)