Pirmojo rato susitikimą prieš metus Šiauliuose po dramatiškos kovos 9:6 (6:3) laimėjo mūsiškiai. Rungtynėse, kuriose net trys lietuviai buvo nubausti geltonomis kortelėmis, nė vienai komandai nepavyko atlikti prispaudimų - visus taškus jos surinko baudos smūgiais.

Po savaitgalį Rygoje iškovotos įspūdingos pergalės 28:0 (8:0) prieš Latvijos atstovus Maltos regbininkai su 12 taškų pakilo į trečią poziciją. Tuo metu lietuviai, paskutinę dvikovą namuose su Švedija baigę lygiosiomis 30:30, turi 18 taškų ir žengia antri. Tiesa, jie vis dar turi šansų pakilti į pirmą vietą ir taip pirmą kartą savo istorijoje patekti į 1B divizioną - tarp 18-os galingiausių Europos rinktinių. Tačiau norint tai padaryti, jie turi nebebarstyti taškų.

Tarptautinės regbio federacijos (IRB) sudaromame pasaulio vyrų regbio rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima 39-ą vietą, o Malta - 46-ą.

Intriguojantis ir didelį ažiotažą keliantis mačas vyks 8000 žiūrovų talpinančiame „Hibernians“ stadione. Bilietai į rungtynes, skirtingai nei Lietuvoje, nebus nemokami - jie kainuos nuo 7 iki 30 eurų (nuo 24 iki 104 litų). Pranešama, kad dvikovą tribūnose stebės ir kviestinis svečias - Anglijos regbio rinktinės, kuri pasaulio čempionate Naujojoje Zelandijoje nužygiavo iki ketvirtfinalio, žvaigždė Mattas Banahanas.

Mattas Banahanas

Maltos komandos vyriausiasis treneris Damianas Neillas teigė, kad tikisi, jog sausa aikštė ir geros oro sąlygos jo auklėtiniams šeštadienį leis lietuviams primesti savo žaidimą - greitais perdavimais paremtą atakuojantį stilių.

Lietuvos rinktinės pagrindą sudarys Šiaulių „BaltRex“ ir „Vairo“ klubų žaidėjai bei trys regbininkai iš užsienio ekipų - Gediminas Marcišauskas ir Marius Andrijauskas (abu iš „Peterborough Lions RUFC“, Anglija) ir Andrius Martinskas („Enkopings RK, Švedija).

Primename, kad paskutinius du grupės mačus lietuviai žais jau kitais metais - balandžio 28 dieną svečiuose su Latvija ir gegužės 5 dieną namuose su Kroatija.

FIRA-AER Nacijų taurės antrojo A diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, santykis, papildomi „bonus“ taškai, visi taškai):

1.Švedija6510190:125224
2.Lietuva5311147:77418
3.Malta520394:80411
4.Latvija510477:17937
5.Kroatija510471:11826

Turnyro taškų skaičiavimo sistema: pergalė - 4 taškai, lygiosios - 2 taškai, pralaimėjimas - 0 taškų.

Papildomi taškai: už pralaimėjimą ne didesniu nei 7 taškų skirtumu - 1 taškas, už per mačą atliktus ne mažiau nei 4 kamuolio prispaudimus varžovų zonos įskaitiniame plote - 1 taškas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją