Turnyro „Powerfight“ organizatorių teigimu, bekompromisės kovos, vyksiančios pagal muai thai, K-1 bei MMA taisykles, šįkart bus išskirtinai profesionalios ir stiprios, o žiūrovų lauks daugelis staigmenų ir netikėtumų.

„Kol kas vykę turnyrai buvo tik apšilimas prieš didįjį šou. Džiaugiamės matydami tokį žiūrovų susidomėjimą ir įsitraukimą į dvikovinio sporto pasaulį. Dėl šių priežasčių nenustojame dirbę ir sulig kiekvienu renginiu stengiamės nustebinti. Pagrindinis rytojaus turnyro bruožas – profesionalumas“, – sakė Lietuvos muai thai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Apie profesionalumą daug ką pasako vien jau tarptautinė vakaro sunkiasvorių superdvikova, kurioje į ringą įžengs Lietuvos garbę pasiruošęs apginti daugkartinis „K-1 World“ ir „Hero's“ turnyrų nugalėtojas Martynas Knyzelis.

„Du profesionalūs kovotojai, pasižymintys skirtingomis, tačiau puikiai įvaldytomis technikomis. Du čempionai, turintys pilnus bagažus pergalių ir nuolat siekiantys užsibrėžtų tikslų. Du lygiaverčiai partneriai, stosiantys ginti savo ir savo šalių garbės bekompromisėje kovoje. Čia daugiau klausimų kilti neturėtų“, – įtaigiai kovą pristatė legenda tapęs dvikovinio sporto pradininkas Lietuvoje R. Navickas.

Dar vienoje tarptautinėje dvikovoje pirštines su sportininku iš Baltarusijos surems nuolat profesionaliuose turnyruose sublizgantis nuolatinis muai thai kovų dalyvis Mantas Stankis.

„Dvikovai ruošiuosi labai atsakingai ir rimtai. Priešininkas, su kuriuo teks stoti į ringą – puikiai žinomas ir daug pergalių išplėšęs kovotojas. Turbūt vien jau tautybė – baltarusis – dvikovinio sporto pasaulyje apie sportininką viską pasako“, – juokavo M. Stankis.

Šeštadienį į ringą įžengs ir dvikovinio sporto gerbėjų simpatijas spėję užsitarnauti bei kaip du vandens lašai panašūs broliai dvyniai Aidas ir Aurimas Sauliai. Šiems vaikinams pasirodžius kartu, žiūrovų tribūnose netgi juokaujama, kad reikėtų surengti neoficialias lažybas – kas sugebės atskirti kuris yra kuris.

Ringe Aidas Saulis pirštines surems su ne ką silpnesniu priešininku, atstovaujančiu Kauno sporto klubui „K-1 karys“ Žydrūnu Juodžiu. Pagal K-1 taisykles jie susirungs 71 kg svorio kategorijoje. Aido brolis Aurimas Saulis į dvikovą stos su lygiaverčiu priešininku Vytautu Masioku. Aurimo priešininkas atstovauja Panevėžio sporto klubą „Kovos akademija“ ir kovoja pagal K-1 taisykles. Jie susigrums 74 kg svorio kategorijoje.

Vakaro „Lietuvos geografinę asimiliaciją“ pratęs ir kovotojas, atvyksiantis iš Alytaus – Gytis Trukanavičius. Spėliojama, kaip seksis šiam vaikinui, nepabūgusiam mesti kovos pirštinės pačiam Jonui Valančiui.

„Jonas – labai perspektyvus Lietuvos kovotojas, visiems pažįstamas jau iš „Powerfight“ pirmtako „Bestfight“. Sportininkas jau ne kartą kovojo profesionaliose kovose, iš kurių daugumą laimėjo. Džiaugiuosi tokiais auklėtinio pasiekimais ir nemanau, kad koks nors ringo naujokas sugebėtų jį įveikti“, – prieš įvyksiančią dvikovą komentavo auklėtinio pergale įsitikinęs treneris M. Misiūnas.

Į „Powerfight“ turnyrą atvyks ir, galima teigti, atstovaujantys savo miestus profesionalai. Klaipėdietis „Muaythai Imperija“ sportininkas Dovydas Pilenis ant menčių bandys paguldyti Šiaulių sporto klubo „Drakonas“ atstovą Roką Pyragą.

Žiūrovų laukiamose Lietuvos perspektyviųjų dvikovose susigrums sportininkai iš visos Lietuvos sporto klubų. Pasak renginio organizatorių, šie jaunieji talentai ypatingai linkę stebinti – į ringą įžengs tokie atstovai kaip Laurynas Sriubiškis, kuris nepaisant to, kad savo karjerą pradėjo dar visai neseniai, jau spėjo atremti net 14 dvikovų. Įdomu ir kaip seksis nuolatiniam „Powerfight“ dalyviui – Mindaugui Narauskui, kurio pasirodymai ringe, kaip taisyklė, baigiasi nokautu ir pergale.

„Džiaugiuosi, kad renginyje pasirodys tokia profesionalių ir geriausių savo srities specialistų gausa. Mūsų lūkesčiai išties pasiteisino su kaupu. Norinčius stebėti ir įvertinti, kurie Lietuvos sportininkai verti stoti į didįjį ringą ir suremti pirštines su pasaulinio lygio profesionalais, maloniai kviečiame į rytoj įvyksiantį turnyrą“, – komentavo Lietuvos muai thai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatro tribūnos prieš tai įvykusiuose turnyruose lūžte lūžo nuo susidomėjusiųjų žiūrovų kiekio, tad stebėti turnyrą galimybę turėjo ne visi norintys. Šį kartą žiūrovams rekomenduojama būti apdairesniems ir įsigyti bilietus iš anksto.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją