Ten jau nuo ankstyvo ryto vyko įvairios vaikų ir jaunimo sportinės varžybos, rungtyniavo neįgalieji sportininkai.

O vidurdienio Lietuvos olimpinio komiteto vadovai apdovanojo VII-o Lietuvos mokinių olimpinio festivalio bei moksleivių konkurso „Sportas ir aplinka“ nugalėtojai.

Po 10 greičiausių bėgikių ir bėgikų gavo dovanų, o trys pirmi – dar ir LTOK piniginius prizus. Visi olimpinės mylios bėgikai buvo apdovanoti tradiciniais marškinėliais. Trys gausiausiai bėgimuose dalyvavę kolektyvai pelnė vienos loterijų firmos piniginius prizus.

10 km bėgimą laimėjo olimpietė Rasa Drazdauskaitė ir Marius Diliūnas, o lietuvišką olimpinę mylią bėgo net 1300 žmonių.

Olimpinės dienos dalyviams linkėjimus perdavė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Jacques Rogge'as.

„Olimpinė diena reiškia daugiau nei šiuolaikinio olimpinio judėjimo gimtadienio minėjimą. Ši diena primena, kad sportas turėtų būti prieinamas visiems, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties ar fizinio gebėjimo.

Olimpiniais metais ši diena - ne tik proga pajudėti, bet ir galimybė dar geriau pažinti sportą bei jo vertybes“, - rašoma J. Rogge'o laiške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)