Mažiau patyrusiems dalyviams bus skirta trumpesnė trasa: 400 m plaukimas, 10 km važiavimas dviračiu bei 2,5 km bėgimas. Norintys pasirinktą distanciją galės įveikti trise, pasidalindami rungtis su draugais ar šeimos nariais.

Vaikų lauks specialiai jiems paruošta akvatlono trasa: 100 m plaukimas ir 400 m bėgimas.

"Pasaulyje triatlono populiarumas auga greičiau nei maratono. Džiugu, jog ir Lietuvoje atsiranda vis daugiau žmonių, besidominčių šia įdomia sporto šaka, todėl tikimės, jog renginys taps tradiciniu", - sakė triatlono organizatorius, Vilniaus triatlono asociacijos vadovas Aleksandras Kočetkovas.

Jo teigimu, triatlonas nėra vien tik ištvermės varžybos, ir varžybose kviečiami dalyvauti visi, nepriklausomai nuo pasirengimo lygio ar amžiaus.

"Žinoma, nuolat sportuojantiems trasą įveikti bus lengviau, tačiau norintys išbandyti šiemet gali rinktis estafetę ir įveikti vieną iš rungčių, o kitais metais išbandyti save ilgesnėje distancijoje", - sakė organizatorius, pats ne kartą išbandęs jėgas ir prestižinėmis laikomose Geležinio žmogaus (angl. Ironman) triatlono varžybose.

Pasak A.Kočetkovo, tokiame renginyje žiūrovu būti labai sunku - norisi pačiam išmėginti savo jėgas, todėl tikimasi, kad dauguma žiūrovų kitais metais taps renginio dalyviais.

Siekiant, kad triatlone galėtų dalyvauti visi norintys, startinis dalyvio mokestis numatytas simbolinis, o pusė iš dalyvių surinktų pajamų atiteks labdarai - socialiai remtiniems vaikams bus nupirkta reikalingiausio sporto inventoriaus.

Triatlonas - olimpinė sporto šaka, susidedanti iš plaukimo, dviračių lenktynių ir bėgimo. Tarp rungčių pertraukos nedaromos. Nugalėtoju skelbiamas tas dalyvis, kuris sugaišo mažiausiai laiko per visas 3 rungtis ir pirmas kirto finišo liniją.

Egzistuoja skirtingų nuotolių triatlonai, kurie turi savo atskirus žemynų ir pasaulio čempionatus. Olimpinę distanciją, kuri yra vienintelė triatlono distancija, įtraukta į olimpinių žaidynių programą, sudaro 1,5 km plaukimas, 40 km važiavimas dviračiu ir 10 km bėgimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)