Prieš paskutinį turą net trys komandos yra surinkusios po 6 taškus. Geriausiai vertinamos Airijos rinktinės galimybės, nes jos taškų santykis yra gerokai geresnis nei konkurentų. Anglijai būtina pergalė Italijoje, o prancūzai ir airiai jėgas tarpusavyje aiškinsis Paryžiuje. Dviejų pastarųjų turnyrų nugalėtojai Velso regbininkai jau prarado viltis apginti titulą, bet savų žiūrovų akivaizdoje sieks skambiai užbaigti sezoną.

Intriguojantys regbio spektakliai Italijoje, Velse ir Prancūzijoje – jau šį šeštadienį.

Turo pristatymas skaičiais:

Italija – Anglija

Lyderių gretose esanti Anglija bandys padaryti viską, kas yra jų pačių rankose ir pasiekti pergalę Italijoje. Tik šis laimėjimas ir Airijos rinktinės nesėkmė Prancūzijoje leistų anglams į viršų kelti „Šešių nacijų taurės“ trofėjų. Teoriškai įmanomas ir kitas variantas – laimėti dideliu taškų skirtumu ir aplenkti Airiją pagal šį rodiklį. Tačiau vienas Anglijos rinktinės lyderių Chrisas Robshaw teigė, kad tokia tikimybė yra labai menka.

Pirmąsias „Šešių nacijų taurės“ turnyro rungtynes Anglija pralaimėjo Prancūzijai po dramatiškos kovos 24:26 ir ši nesėkmė gali sutrukdyti iškovoti trofėjų. „Vienas smūgis tose rungtynėse mums galėjo būti lemtingas. Po šeštadienio rungtynių gali tekti prisiminti mačą prieš Prancūziją ir pagalvoti, kas būtų, jei tuomet būtume laimėję“, - sakė C. Robshaw.

Turnyro autsaiderė Italijos rinktinė, kuriai negalės padėti traumą patyręs Martinas Castrogiovanni, šiose rungtynėse jau veikiausiai nepagerins savo turnyrinės padėties ir gaus „Medinį šaukštą“ už paskutinę vietą. Bet komandos treneris prancūzas Jacquesas Brunelis nusiteikęs mesti iššūkį Anglijai. „Mes nenorime prarasti tikėjimo, kad galime žaisti. Mums reikia išanalizuoti, kodėl pralaimėjome Airijai, gerai pasiruošti rungtynėms ir laikytis savo žaidimo plano. Tikimės, kad aikštelėje galėsime parodyti savo pajėgumą“, - teigė J.Brunelis.

Velsas - Škotija

Pastaruosius dvejus metus Velsas paskutiniame ture kovodavo dėl šio turnyro trofėjaus ir kėlė taurę į viršų. Tačiau praėjusią savaitę patirtas antras pralaimėjimas nubraukė visas viltis Velsui trečią kartą iš eilės triumfuoti šiame prestižiniame turnyre.

Velso rinktinės treneris Warrenas Gallandas nori efektyviai išnaudoti paskutines rungtynes ir leisti pažaisti anksčiau mažiau žaidusiems regbininkams. Sudėtyje treneris įtraukė net 6 naujokus. Rungtynėse nežais ir Velso žvaigždė Leighas Halfpenny, kurį pakeis Liamas Williamsas.

„Šeštadienį mums bus puiki galimybė parodyti, ką galime, ir baigti turnyrą aukštai pakeltomis galvomis“, - optimistiškai nusiteikęs sakė W. Gallandas.

Nemažai pakeitimų yra ir Škotijos rinktinėje. Šiais komandai paskutinį kartą vadovaus Scottas Johnsonas, kuriam jau pažadėta Škotijos regbio sąjungos direktoriaus kėdė.

Ar pavyks su čempiono titulu atsisveikinusiam Velsui galingai užbaigti turnyrą? Ar atsiskleis naujos regbio žvaigždės? Atsakymai – jau šį šeštadienį.

Prancūzija – Airija

Prieš paskutinį „Šešių nacijų taurės“ turą Airijos rinktinės šansai triumfuoti turnyre yra didžiausi. Jiems tereikia nugalėti Prancūziją, kad galėtų po 4 metų pertraukos džiaugtis taure. Tačiau jų varžovai – puikiai šiame sezone žaidžiantys Prancūzijos regbininkai. Daugiau nei 81 tūkst. žiūrovų palaikomi prancūzai mėgins išnaudoti savąjį šansą ir pakartoti 2010 m pasiekimą. Bet tam reikia tikėtis Anglijos rinktinės nesėkmės arba iškovoti pergalę labai dideliu skirtumu.

Papildomos intrigos įneša ir faktai, kad Airija Prancūzijoje nėra laimėjusi nuo 2000 metų, o praėjusiais metais šios komandos sužaidė taikiai 13:13.

Prieš rungtynes Airijos rinktinės treneris Joe Schmidtas atliko porą keitimų. Vietoje Peterio O'Mahony ir Paddy Jacksono žais Iainas Hendersonas ir Ianas Madiganas. „Traumos kartais verčia daryti pakeitimus ir apsunkina pasiruošimą“, - teigė treneris.

Keletas keitimų įvyko ir Prancūzijos rinktinėje, bet pasak komandos trenerio Philippe'o Saint-Andre, tai reikalinga ne tik dėl traumų, bet ir dėl strateginių sprendimų rungtynėse prieš airius.

Paryžiuje rungtynės šeštadienį vyks paskutinės, todėl būtent po šio mačo paaiškės šių metų „Šešių nacijų taurės“ turnyro čempionas. Įspūdingas susitikimas turėtų vainikuoti reto atkaklumo 2013-2014 m „Šešių nacijų taurės“ sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)