Škotija – Prancūzija 28:17 (14:7)


Jauna ir ambicinga Prancūzijos regbio rinktinė skynė vieną pergalę po kitos ir artėjo prie „Šešių nacijų“ trofėjaus, tačiau visas šis kelias nutrūko rungtynių Škotijoje pirmojo kėlinio pabaigoje. Už smūgį varžovui per veidą iš aikštės buvo pašalintas Mohamedas Haouas ir škotai antrajame kėlinyje išnaudojo kiekybinį pranašumą.

Prancūzai pirmavo po Damiano Penaudo žeminimo pirmajame kėlinyje, bet škotai į tai atsakė tiksliais baudos smūgiais. Seanas Maitlandis ir Stuartas McInally‘is rezultatyviomis atakomis leido škotams išsiveržti į priekį, o dar 13 taškų šeimininkams smūgiais koja pridėjo Adamas Hastingsas.

Paskutinėmis minutėmis Charlesas Ollivono dar pelnė paguodos žeminimą prancūzams, bet tai baigtis nepakeitė.

Paskutiniame ture prancūzų laukia nelengva akistata su Airija, bet ir pergalės su papildomu tašku gali nebeužtekti, jei Anglijos ir Italijos rungtynės nebus atšauktos.

Anglija – Velsas 33:30 (20:9)


Anglijos regbininkai demonstravo solidų žaidimą, tačiau rungtynių pabaigoje raudona kortele už grubų žaidimą buvo nubaustas Manu Tuilagi ir valai sugebėjo sumažinti atsilikimą.

Pirmajame kėlinyje po gražių atakų žeminimus pelnė anglai Anthony Watsonas ir Elliotas Daly. Pridėjus Oweno Farrello tikslius baudos ir realizacijos smūgius, Anglijos rinktinė pirmąją mačo pusę laimėjo 20:9. Visus 9 taškus Velso ekipa pelnė baudos smūgiais.

Velso fantastiškai pradėjo antrąjį kėlinį ir jau pirmosios atakos metu Justinas Tipuricas sušvelnino Anglijos persvarą iki 4 taškų (20:16). Vis dėlto po O. Farrelo ir M. Tuilagi taškų anglai vėl nutolo 33:16. Tuomet geltona kortele buvo nubaustas Ellisas Genge, o raudona – M. Tuilagi. Kiekybinį pranašumą įgijęs Velsas po Dano Biggaro ir J. Tipurico atakų priartėjo iki 3 taškų ir anglus išgelbėjo tik pasibaigęs rungtynių laikas.

Anglijos rinktinei liko paskutinės rungtynės su Italija, kurios šiuo metu oficialiai yra atidėtos, todėl nėra aišku, kokia bus turnyrinė padėtis.

Po keturių turų „Šešių nacijų“ turnyre lydere tapo Anglija (13 tšk.). Prancūzija (13 tšk.) yra antra, o Škotija (10 tšk.) – trečia. Toliau rikiuojasi Airija (9 tšk.), Velsas (7 tšk.) ir Italija (0 tšk.).

Paskutinis – penktasis – turas vyks kovo 7-8 dienomis. Airija namuose susitiks su Italija, Anglija – su Velsu, o Škotija – su Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)