Anglija – Airija

Šio savaitgalio kulminacija – intriguojanti Anglijos ir Airijos regbininkų akistata. Ji vyks sekmadienį 17 val.

Anglijos regbininkams tai bus pirmosios šio sezono rungtynės namuose, todėl jie sieks žiūrovams padovanoti pergalę. Po sunkios pergales prieš škotus anglai išsaugojo viltis kautis dėl aukščiausių vietų, bet siekiant pergalės prieš airius, reikės smarkiai pagerinti žaidimo kokybę.

Tuo tarpu airiai laimėjo pirmus du susitikimus ir puikiai supranta, kad pergalė Anglijoje atvertų visus kelius link „Šešių nacijų“ titulo. Bene didžiausia šio mačo intriga – Airijos rinktinės trenerio Andy Farrello akistata su savo sūnaus Oweno Farrello vedama Anglijos komanda. Anksčiau jie yra buvę priešingose pusėse, nes A. Farrellas yra dirbęs Airijos rinktinės gynybos treneriu, tačiau tai bus pirmas sykis kai jis prieš savo sūnų stos būdamas vyriausiuoju treneriu.

„Ar tai bus didžiausias iššūkis karjeroje? Nepasakyčiau. Tai tik dar vienerios svarbios rungtynės. Tikiuosi, kad šios rungtynės bus tokios pačios, kaip ir kitos šiame turnyre“, – sakė O. Farrellas.

„Nežinau, ar Andy yra pavojingiausias žaidėjas Anglijos rinktinėje. Manau, kad jis yra tiesiog laimingas, galėdamas padaryti viską dėl savo šalies. Jis niekada nesididžiavo ir yra lygiai toks pat, kaip ir visi kiti, vilkintys nacionalinės rinktinės marškinėlius“, – teigė A. Farrellas.

Velsas – Prancūzija

Šeštadienį 18.45 val. vyks dar vienas intriguojantis mūšis, kuriame susitiks čempiono titulą ginantis Velsas ir pirmuose dviejuose turuose pergales šventusi Prancūzija.

Velso rinktinė, po nesėkmės antrajame ture prieš Airiją, prarado viltis apginti „Grand Slam“ titulą, bet vis dar gali kautis dėl „Šešių nacijų“ trofėjaus. Didžiausias klaustukas išlieka ties traumas paskutinėse rungtynėse patyrusiais Danu Biggaru ir Joshu Adamsu. Nuo jų gali priklausyti rungtynių baigtis.

Prancūzai turnyrą pradėjo dvejomis pergalėmis, palikusiomis prieštaringas mintis. Po fantastiškos pergalės prieš anglus, prancūzai vėliau vargo su autsaideriais italais. Komandos sudėtyje vėl atlikta nemažai korekcijų, todėl jaunos, bet ambicingos Prancūzijos rinktinės žaidimas trečiajame ture bus labai didelė intriga.

Italija – Škotija

„Šešių nacijų“ savaitgalis prasidės šeštadienį 16.15 val. rungtynėmis Italijoje tarp šeimininkų ir škotų.

Italai paskutinę pergalę „Šešių nacijų“ turnyre pasiekė 2015 metais, kuomet nugalėjo būtent škotus. Būtent šeštadienio rungtynės italams yra realiausia galimybė artimiausiu metu nutraukti pralaimėjimų seriją. Italai žais savo žiūrovų akivaizdoje Romoje, o pozityvus pasirodymas paskutinėse rungtynėse su Prancūzija taip pat suteikia kiek daugiau vilčių. Visgi škotai, kurie prieš dvi savaites smarkiame lietuje sugebėjo pasipriešinti anglams, neturėtų atsisakyti puikios progos iškovoti pirmąją šių metų pergalę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)