AirijaPrancūzija 18:11 (12:6)

Labiausiai intriguojantis antrojo „Šešių nacijų“ turo mačas buvo žaidžiamas Dubline, kur šeimininkai ir varžybų čempionai airiai priėmė ambicingai nusiteikusius prancūzus. Nepaisant įnirtingo pasipriešinimo, svečiai neišpildė savo ekipos stratego Philippe'o Saint-Andre tikslo iškovoti pirmą pergalę prieš airius esant trenerio pareigose.

Šiame mače Prancūzijos regbininkai pasižymėjo kieta gynyba, o puolimas buvo orientuotas į komandos lyderį Romainą Taofifenua. Būtent jis ir pelnė vienintelį žeminimą šiose rungtynėse. Airijos rinktinė taip ir nesugebėjo per visas 80 minučių pralaužti varžovų gynybos ir prispausti kamuolį įskaitiniame plote, bet jie puikiai pasinaudojo visomis prancūzų pražangomis. Airių žvaigždė Jonathanas Sextonas realizavo net penkis baudos smūgius ir šeimininkai galėjo džiaugtis antrąja pergalių šių metų turnyre.

Anglija – Italija 47:17 (15:5)

Anglijos regbininkai po sunkios ir labai svarbios pergalės pirmame ture prieš Velsą, šįkart turėjo mažiau vargo rungtynėse su autsaidere Italija. Išskirtinės šios rungtynės buvo Anglijos rinktinės veteranui Nickui Easteriui. 36-erių metų žaidėjas tapo vyriausiu anglu, pelniusiu žeminimą savo šalies rinktinei.

2015 metų pasaulio regbio čempionato šeimininkė Anglija gerina savo žaidimą ir yra rimtai nusiteikusi kovoti dėl „Šešių nacijų“ trofėjaus. Nors treneris Stuartas Lancasteris po mačo pripažino, kad komanda dar toli nuo geriausios formos, žaidėjai sportuoja su didele aistra.

Italijos komanda anglams pralaimėjo 20 kartą per 24 metus. Nors praėjusiais metais Italijoje šeimininkai buvo netoli sensacijos ir pralaimėjo varžovams tik 7 taškais. Anglijoje italai sėkmingai pradėjo rungtynes ir pirmi surengė rezultatyvią ataką, kuomet pasižymėjo Luca Morisis. Tačiau pilnutėliame „Twickenham“ stadione anglai greitai perėmė iniciatyvą ir dominavo likusią mačo dalį.
Nugalėtojams 15 taškų baudos ir realizacijos smūgiais pelnė George'as Fordas, 10 - du prispaudimus atlikęs Jonathanas Josephas.

ŠkotijaVelsas 21:23

2012 ir 2013 metų „Šešių nacijų“ čempionas Velsas pirmame ture po įspūdingo mūšio pralaimėjo Anglijos komanda ir antrame ture nebeturėjo kur trauktis - pralaimėjimas Škotijoje palaidotų galimybes kautis dėl aukščiausių pozicijų šiais metais.

Tuo tarpu škotai jau keletą metų nesugeba priartėti prie lyderių ir šiemet norėjo pagaliau kovoti dėl prizinės vietos. Užsivedę ir aistringų žiūrovų palaikomi škotai pirmame kėlinyje pirmavo 10:3, bet Velso regbininkai su tuo nesusitaikė ir galingu žaidimu puolime dar iki pertraukos išsiveržė į priekį 16:10. Antraje kėlinyje Velso komanda surengė dvi rezultatyvias atakas ir nutolo 26:16. Škotams mačo pabaigoje pavyko tik sušvelninti atsilikimą.

Pagrindinis valų pergalės kalvis - 16 taškų pelnęs Leighas Halfpenny.

Turnyro lentelėje po dviejų turų:

1. Anglija - 4 taškai
2. Airija - 4
3. Prancūzija - 2
4. Velsas - 2
5. Škotija - 0
6. Italija - 0

Trečias turas:

Vasario 28 d. Škotija - Italija;
Vasario 28 d. Prancūzija - Velsas;
Kovo 1 d. Airija - Anglija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją