Anglija - Velsas 25:21 (16:0)

Daugelis pasaulio regbio sirgalių ir užsienio žiniasklaidą šį mačą pavadino "Šešių nacijų" finalu. Ne be reikalo - Londono "Twickenham" stadione, stebint daugiau nei 82 tūkst. žiūrovų, susitiko dvi po pirmųjų trijų turų pirmavusios Anglijos ir Velso rinktinės.

Tiesiog nesulaikomai šiemet žaidžiantys anglai demonstravo nuostabią formą ir pirmavo visą mačo laiką. Laimėję pirmąjį kėlinį 16:0, anglai antroje mačo pusėje pirmavo 25:7. Tačiau likus žaisti 10 min. iš aikštės buvo pašalintas anglas Danas Cole'as ir Velso žaidėjams atsirado antras įkvėpimas. Dvi iš eilės rezultatyvios atakos ir skirtumas sumažėjo iki 4 taškų (21:25). Paskutinė ataka taip pat priklausė Velsui, bet šeimininkams per vargus pavyko apsiginti ir išspirti kamuolį į užribį, taip užbaigiant šias dramatiškas rungtynes.

Vienintelį žeminimą anglams pelnė Anthony Watsonas. Kitus 20 taškų tiksliais spyriais koja pelnė Owenas Farrellas. Naudingiausiu rungtynių žaidėjų pripažintas Anglijos rinktinės narys Maro Itoje. Velso ekipoje rezultatyviomis atakomis pasižymėjo Danas Biggaras, Taulupe Faletau ir George'as Northas.

Anglijos rinktinė iškovojo Trigubą karūną (Triple Crown), kuri būna skiriama nugalėjus visas tris britų salyno komandas (Velsas, Škotija, Airija).

Jei sekmadienį Prancūzija svečiuose nugalės Škotiją, tuomet "Šešių nacijų" čempionai paaiškės po paskutinio turo rungtynių Paryžiuje tarp šeimininkų ir anglų.

Airija - Italija 58:15 (25:3)

"Šešių nacijų" čempionės titulo neapgynusi Airijos rinktinė namuose 58:15 (25:3) nušlavė autsaiderę Italiją. Airiai pasiekė savo šalies rekordą, "Šešių nacijų" turnyre pirmą kartą per rungtynes atlikę net devynis žeminimus.

Praėjusių metų čempionai aikštėje dominavo nuo susitikimo pradžios ir jau pirmajame kėlinyje kamuolius įskaitiniame italų plote prispaudė Andrew Trimble'as, Jackas McGrathas, CJ. Standeris ir Jamie'is Heaslipas. Antrajame kėlinyje pasižymėjo Jaredas Payne'as bei po keitimų pasirodę Seanas Croninas, Iana Madiganas ir Fergusas McFaddenas.

Paguodos taškus italams pelnė Davidas Pdiete ir Leonardo Sarto.

Svečiai patyrė jau 11-ąją pralaimėjimą per paskutinius 13 mačų. Nors Italijos rinktinė ir nebuvo laikoma susitikimo favorite, toks skaudus smūgis beveik garantuoja trenerio Joe Schmidto atleidimą.

Labai nesėkmingai šių metų turnyrą pradėję airiai iš penktosios vietos pakilo į ketvirtąją. Paskutiniame ture Airija žais su Škotija, o italų lauks dėl aukščiausių vietų kovojančios Velso rinktinės išbandymas.

Turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1. Anglija 4 4 0 0 +52 8

2. Velsas 4 2 1 1 +9 5

3. Prancūzija 3 2 0 1 -6 4

4. Airija 4 1 1 2 +31 3

5. Škotija 3 1 0 2 +6 2

6. Italija 4 0 0 4 -92 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją