Grupė, kurioje taip pat buvo du komandos darbuotojai, iš savo bazės Aukso Krante Kvynslando valstijoje buvo nuvykę Bairon Bėjuje Naujojo Pietų Velso valstijoje esantį sveikatingumo centrą. Trečiadienio vakarą vykdami atgal į Kvynslandą jie buvo sustabdyti prie valstijų sienos.

Pagal kovos su COVID-19 taisykles, bet kas, norintis patekti į Kvynslandą iš pandemijos „karštiesiems taškams“ priskiriamų zonų, tarp kurių yra ir kaimyninis Naujasis Pietų Velsas, privalo turėti leidimą arba karantinuotis.

„Ši kelionė kertant valstijos sieną yra tiesioginis dabartinių Kvynslando vyriausybės... nurodymų ir [federacijos] SANZAAR regbio čempionato... biologinio saugumo plano pažeidimas“, – sakoma SANZAAR pareiškime.

„Nė vienas šios grupės narys nebegali dalyvauti Regbio čempionate, nes pažeidė turnyro taisykles, – sakoma pareiškime. – SANZAAR labai nusivylusi, kad įvyko toks pažeidimas, nes galioja aiškios taisyklės visų žaidėjų ir darbuotojų sveikatai ir saugumui užtikrinti.“

Argentina turi 44 žaidėjų būrį ir rungtynės Aukso Krante šeštadienį įvyks, tačiau stadione „Cbus Super Stadium“ bus galima užimti tik 75 proc. vietų, valstijai ketvirtadienį įvedus naujus suvaržymus dėl šešių naujai išaiškintų koronaviruso plitimo bendruomenėje atvejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)