Stipriausiųjų trasoje pergalę šventė panevėžietis, sporto klubo „Umarai“ atstovas Justas Klimavičius, tačiau neliūdėjo ir visi kiti, kuriems ši diena buvo puiki proga ir parungtyniauti, ir pabendrauti.

Puikus oras, gera nuotaika ir įkalnėmis išraižyta dviračių trasa Šiaulių gatvėmis šį sekmadienį miestą pavertė tikra dviratininkų sostine.

Pirmiausia startavo per pusantro šimto pajėgiausių sportininkų, kurie įveikė trylika ratų po 7,2 km – iš viso 93,6 kilometro. Tiesa, pirmąjį lenktynių ratą dviratininkai, prisisegę juodas gedulo juosteles, nelenktyniavo, taip pagerbdami jauno dviratininko vilniečio, „Focus“ komandos nario Šarūno Surblio atminimą – vaikinas prieš porą savaičių buvo sužalotas avarijos metu ir šį savaitgalį mirė.

Prie miesto savivaldybės lenktynes pradėję ir dėl Šiaulių miesto savivaldybės taurių rungtyniavę dviratininkai pirmiausia leidosi Trakų gatve, suko į Ežero gatvę, o paskui – į Vilniaus gatvę, kur laukė gražus nusileidimas žemyn.

Tačiau už Prūdelio posūkis į Kalinausko gatvę ir kilimas aukštyn pareikalavo iš sportininkų daug jėgų. „Ši atkarpa buvo bene pati sunkiausia, pakilimas nestatus, bet labai ilgas“, - jau po finišo sakė V-18 grupės nugalėtojas, DSK „Fortūna“ narys Justinas Zavackis.

Po ilgojo pakilimo ir lygios Vilkaviškio gatvės visų laukė malonus ilgas nusileidimas Vilniaus gatve, kuomet įsibėgėjus nesunkiai pakyli ir į kalną, kur vėl laukia pakalnė atsipūtimui Ežero gatve. Kitas nelengvas išbandymas sportininkus pasitiko įsukus į Tilžės gatvę, kur vėl teko ilgokai minti į kalną.

Ištvermingiausi V19-E grupėje buvo panevėžietis Justas Klimavičius (2:15:38,5), antras finišavęs latvis, „Xsports Cycling Team“ komandos atstovas Kristaps Knops (2:15:56,7) ir „TopTeam-Dviratis Tau“ sportininkas Andrius Pečiulis iš Gineitiškių (2:15:56,8). Andriui, kuris net tris priešpaskutinius ratus pirmavo prieš visą grupę apie minutę, nepavyko išlaikyti persvaros iki lenktynių pabaigos ir liko trečias.

Trylika ratų rungtyniavusių moterų M19-E grupėje nugalėtoja tapo panevėžietė, DSK „Komi“ atstovė Daiva Tulšaitė, antra liko „El Eko Sport“ dviratininkė iš Utenos Roberta Pilkauskaitė, o trečioji vieta atiteko Tatjanai Kaliakinai iš SM „Sietynas“-Vasarė-Kenda team.

Trylikos ratų trasoje rungtyniavę sportininkai kovėsi ne tik dėl Šiaulių miesto savivaldybės taurės, bet ir kartu vykusių Lietuvos plento dviračių taurės IV etapo rezultatų.

Penkis lenktynių trasos ratukus įveikė ir sportininkai mėgėjai, ir veteranai. Atskirose amžiaus grupėse nugalėtojais tapo: panevėžietės Kotryna Vaičytė (M14), Santa Podžiūnaitė (M16), Saulė Janušonytė (M18), kaunietės Rūta Liubinskaitė (M30), Agnė Miškevičienė (M40), šiaulietė Rima Lukoševičienė (M50), vilkaviškietis Justas Laurinavičius (V14), uteniškiai Laurynas Čakas (V16), Raimondas Jurgelėnas (V50) ir svečias iš Rygos Eduardas Kupča (V60).

Bene smagiausias būrys dviratininkų išriedėjo į trasą, prisijungdami prie kvietimo dalyvauti „Minkime kartu“ varžybų. Čia nereikėjo turėti plento lenktynėms skirto dviračio, nereikėjo sužibėti specialia dviratininkų apranga – tiesiog reikėjo pasimėgauti buvimu kartu ir švęsti Šiaulių gimtadienį. „Minkime kartu“ dalyvių numeriai buvo vienodi – 777.

„Buvo smagu. Gal galėjau važiuoti ir visus penkis ratus, bet užteko to pasimėgavimo be įtampos“, - sakė po trasos dviračių veteranas Raimundas Jaseliūnas.

Šiame dviratininkų būryje galėjai sutikti ir atskirų organizacijų, ir pavienių sportininkų – dalyvavo „Medinių šukų“, „Šiauliai plius“, „Autogaliūno“ ir kitų kolektyvų atstovai, Širdininkų klubo nariai, o Šiaulių sporto mokyklos „Dubysa“ mažuosius dviratininkus, kurie dar negali rungtyniauti ilgose trasose, visą ratuką lydėjo jų trenerė, praeityje žinoma dviratininkė ir slidininkė Donata Šiaudvytytė.

„Tikimės, kad dalyviai liko patenkinti varžybomis, geros nuotaikos buvo ir tie, kurie atėjo palaikyti sportininkų. Džiaugiamės, kad lenktynės tampa vis populiaresnės, sekmadienį miestas buvo gyvas ir šurmuliuojantis, tad viltingai tikimės, kad kitąmet sulauksime dar didesnio ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų būrio“, - sakė varžybų vyr. teisėjas Aivaras Strockis.

Su varžybų rezultatais galite susipažinti www.s-sportas.lt.

Dviračių lenktynes, padedami rėmėjų ir partnerių, surengė sporto klubas „S-Sportas“ ir sporto mokykla „Dubysa“, lenktynių globėja – Šiaulių miesto savivaldybė.

Išskirtinis magiškojo 777-ojo Saulės miesto gimtadienio informacinis partneris – pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)